ΗΠΑ: Συνάντηση Αναστασιάδη- Αρχιεπισκόπου

Την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του Κυπριακού Ελληνισμού εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προς τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής συνάντησής του στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, στο Μανχάταν.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη συγκίνησή του που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και για την ευκαιρία να του εκφράσει "βαθιά ευγνωμοσύνη",

για τη συμπαράσταση και τις πρωτοβουλίες της Εκκλησίας Αμερικής προς τους δοκιμαζόμενους Κυπρίους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σημείωσε ότι ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την οικονομική κατάσταση στη Κύπρο, αλλά ιδιαιτέρως, όπως είπε, τον ενημέρωσε για το εθνικό θέμα.

Τέλος, υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε ότι επιθυμεί να μεταφέρει και δημόσια τις ευχαριστίες όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού για τη συνεισφορά της Εκκλησίας Αμερικής στην ανακούφιση πασχόντων Κυπρίων.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε βαθύτατη συγκίνηση για την παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια ιστορική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπως τόνισε, και για μια ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας, ειλικρίνειας, αγάπης και σεβασμού στην οποία διεξήχθη η συζήτηση. Σημείωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης σκιαγράφησε με πολύ ακρίβεια την κατάσταση στη Κύπρο από την οποία διαφαίνεται, όπως είπε, αφενός μεν η τεραστία δύναμη του κυπριακού λαού ο οποίος έχει συνηθίσει να περνά από δυσκολίες, η αξιοπρέπειά του στην αντιμετώπιση της κρίσης και η βεβαιότητα ότι η κρίση η οικονομική θα ξεπεραστεί και ότι και η άλλη, η πολύ μακρότερη κρίση της κατοχής του 1/3 του ηρωικού αυτού νησιού, επίσης σε κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος πρόσθεσε ότι η συνομιλία του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη του ενέπνευσε αισιοδοξία, ότι ακόμη και τα μακρότερα τούνελ έχουν ένα τέλος και βγάζουν σε ξέφωτο, και ότι και οι σκοτεινότερες νύκτες έχουν πάντοτε διαδοχή σε μία φωτεινή μέρα, προσθέτοντας ότι το κυπριακό κομμάτι της Ομογένειας τιμά εξαιρετικά αυτό το μεγάλο και ηρωικό νησί που έμαθε όλα αυτά τα χρόνια να δίδει πολιτισμό, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και πίστη στο Θεό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα