ΗΠΑ: Προστασία στους υπηκόους στην Αλγερία

Ο Αμερικανός υπουργός 'Αμυνας Λίον Πανέτα ερωτηθείς σχετικά με την κρίση ομηρείας στην Αλγερία, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ "θα λάβουν όλατα απαραίτητα μέτρα" για να προστατεύσουν τους υπηκόους τους απέναντι στην απειλή των οργανώσεων που συνδέονται με την αλ-Κάιντα του Μάγρεμπ.

"Εάναυτό σημαίνει ότι πρέπει να βοηθήσουμε άλλους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, η να προβούμε σε επιχειρήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες, αυτό

μένει να το αποφασίσουμε", δήλωσε ο Πανέτα στο ΒΒC στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

"Στόχος μας είναι ναδιασφαλίσουμε ότι όποιο κι αν είναι το μέρος στο οποίο θα προσπαθήσει να κρυφτεί η αλ-Κάιντα, εμείς θα την εμποδίσουμε να δημιουργήσει μια βάση και να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιχειρήσεις", εξήγησε.

"Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας", διαβεβαίωσε.

Οαμερικανός υπουργός 'Αμυνας υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ "ανησυχούν με την Aqmi (αλ-Κάιντα του Μάγρεμπ) που βρίσκεται σε αυτό το τμήμα της Αφρικής.

"Συνεργαστήκαμε με άλλες χώρες για να εξακριβώσουμε ποιος είναι οκαλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της απειλής αυτής. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις χώρες αυτές της περιοχής", πρόσθεσε.

Ο αμερικανός υπουργός εγκωμίασε τη Γαλλία για την επέμβασή της στο Μαλί.

"Θα προσπαθήσουμε να τη βοηθήσουμε όπως κάνουν και άλλες χώρες", πρόσθεσε.

ΟΠανέτα, ο οποίος επισκέπτεται το Λονδίνο στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας του, θα δώσει αργότερα σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου με το βρετανό ομόλογό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα