ΗΠΑ: Όχι σε δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάχθηκαν σήμερα εμμέσως κατά του σχεδίου του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιοχής εντός των προσεχών μηνών, απεύθυνοντας έκκληση για ενότητα σε όλες τις κοινότητες του Ιράκ.

Ο Μασούντ Μπαρζανί ζήτησε από το Κοινοβούλιο του Κουρδιστάν "να προετοιμάσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος
επί του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση".

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους Κούρδους και τους Αραβες, σουνίτες και σιίτες, να σχηματίσουν κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Βαγδάτη.

"Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι το Ιράκ είναι ισχυρότερο εάν είναι ενωμένο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

"Για τον λόγο αυτόν οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ένα δημοκρατικό, πλουραλιστικό και ενωμένο Ιράκ. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές να συνεργασθούν με έναν κοινό στόχο", πρόσθεσε.

Αργότερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Φουάντ Χουσέιν, διευθυντή του γραφείου του Μασούντ Μπαρζανί, και τόνισε ενώπιον της ιρακινής αντιπροσωπείας "τη σημασία του σχηματισμού νέας κυβέρνησης στο Ιράκ με τη συμμετοχή όλων των κοινοτήτων" για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα