ΗΠΑ: Μάρκεϊ αντί Κέρι

Ο δημοκρατικός Έντουαρντ Μάρκεϊ, κέρδισε τις ειδικές εκλογές στη Μασαχουσέτη, οι οποίες διεξήχθησαν για να συμπληρωθεί στη Γερουσία η κενή θέση που άφησε ο Τζον Κέρι, μετά την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μάρκεϊ αντιμετώπισε τον ρεπουμπλικάνο, Γκάμπριελ Γκόμεζ, με τη νίκη του να θεωρείται κομβική, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να διαταραχτεί η ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ των δύο πολιτικών σχηματισμών, στην αμερικανική

Γερουσία.

Ο 66χρονος Μάρκεϊ κέρδισε το 55% των ψήφων έναντι του 45% του 47χρονου ισπανόφωνου Γκόμεζ, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ανέφερε η εφημερίδα Boston Globe, στις 10:10 μ.μ. τοπική ώρα (0210 GMT της Τετάρτης). Οι Δημοκρατικοί δαπάνησαν σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουν τον υποψήφιο τους στις εκλογές, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό των Ρεπουμπλικάνων, ανέφερε το δίκτυο MSNBC.

Αρκετά «μεγάλα» πολιτικά ονόματα των Δημοκρατικών επισκέφθηκαν την Μασαχουσέτη για να συσπειρώσουν το εκλογικό σώμα πίσω από τον τοπικό υποψήφιο. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα