Προς τη Μαύρη Θάλασσα αμερικανικό αντιτορπιλικό

Άκαρπη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές υπήρξε και η δεύτερη μέσα σε 48 ώρες συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και των ΗΠΑ Τζον Κέρι, αυτή τη φορά στη Ρώμη. Αμερικανικό αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους, οδεύει προς τη Μαύρη Θάλασσα όπου θα λάβει μέρος σε προγραμματισμένα γυμνάσια με βουλγαρικές και ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις. Εν τω μεταξύ, τις πρώτες κυρώσεις κατά της Μόσχας ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε διάταγμα

που επιτρέπει το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και την μη χορήγηση βίζας σε «αξιωματούχους και πολίτες» της Ρωσίας, αλλά και της Κριμαίας, οι οποίοι απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έρχεται την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών προσπαθούν να βρουν λύση για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Οι 28 θα έχουν συνομιλίες με τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ και αναμένεται να ανακοινώσουν την χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 11 δισεκ. ευρώ. Ωστόσο εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία.

"Έχουμε μία κρίση να εκτονώσουμε. Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο" δήλωσε προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η Ε.Ε. δεν έχει κατακτήσει κοινή φωνή στα διεθνή, αλλά γερμανικά συμφέροντα οδηγούν σε κινήσεις επίλυσης της κρίσης, διαπίστωσε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Τάκη Καμπύλη ο πρώην νομικός σύμβουλος της Κομισιόν, Ξενοφών Γιαταγάνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα