ΗΠΑ: Δεν αναγνωρίζεται το Bitcoin

Δεν αναγνωρίζεται στις ΗΠΑ ως νόμισματο Bitcoin, αλλά πλέον θα φορολογείται καιως περιουσία, σύμφωνα με εγκύκλιο τηςαμερικανικής Εφορίας (IRS), η οποίαεπιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίοαναφορικά με το τι ισχύει για το «ψηφιακόνόμισμα» στις ΗΠΑ.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι τοBitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματααντιμετωπίζονται ως περιουσία, και όχιως νόμισμα. Πρακτικά, το Bitcoin θααντιμετωπίζεται στις ΗΠΑ

με τον ίδιοτρόπο που αντιμετωπίζονται οι μετοχές.

Έτσι, όπως αναφέρει σε παράδειγμά τηςη Wall Street Journal, αν κάποιος αγοράσει bitcoinsαξίας 5.000 δολαρίων, κατόπιν η αξία τουςδιπλασιαστεί, και ο ίδιος χρησιμοποιήσειτα bitcoins αξίας 10.000 δολαρίων για κάποιασυναλλαγή, τότε τα 5.000 επιπλέον δολάριαείναι φορολογήσιμα κέρδη επί τουκεφαλαίου.

Και βέβαια, πλέον όλοι όσοι προχωρούνσε συναλλαγές με bitcoins θα πρέπει να τιςδηλώνουν στην Εφορία, ακόμα και ανπρόκειται για μικρά ποσά.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οιδιατάξεις αυτές ισχύουν αναδρομικά,και άρα καλύπτουν και συναλλαγές πουέγιναν κατά το παρελθόν, ενώ προβλέπονταιποινές για όσους δε δηλώσουν τιςσυναλλαγές τους με bitcoins, αν και θα υπάρξεικάποια επιείκεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα