ΗΠΑ: Αισιόδοξοι γιατο 2012

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί για τις προοπτικές του 2012, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Associated Press-GfK, καθώς οι περισσότεροι δηλώνουν ότι το 2011 ήταν μια χρονιά που προτιμούν να ξεχάσουν.

Σχεδόν επτά στους δέκα Αμερικανούς αναφέρουν ότι η χρονιά που φεύγει ήταν μια κακή χρονιά, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με εκείνους που χρησιμοποιούν θετικούς χαρακτηρισμούς για το 2011.

Το 62% των Αμερικανών είναι αισιόδοξοι
για το 2012, ενώ το 78% τρέφει ελπίδες για το τι θα φέρει η νέα χρονιά στις οικογένειές τους. Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 68% των Αμερικανών περιγράφουν το 2011 ως κακή χρονιά, έναντι ποσοστού μόλις 29% εκείνων που έχουν θετική άποψη.

Θετικά στοιχεία

Στον απόηχο της ανακοίνωσης θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, το 37% των ερωτηθέντων περιμένει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών μέσα στο επόμενο 12μηνο, έναντι 24% εκείνων που προβλέπουν επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Είναι η πρώτη φορά από το Μάιο που είναι μεγαλύτερο το ποσοστό εκείνων που υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν έναντι του ποσοστού εκείνων που πιστεύουν ότι θα υπάρξει επιδείνωση. Σε προσωπικό επίπεδο, το 36% των Αμερικανών πιστεύει ότι θα βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση μέσα στο επόμενο 12μηνο, ενώ 11% πιστεύουν ότι θα χειροτερεύσει.

Με την ανεργία να προβληματίζει τους περισσότερους Αμερικανούς, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος ανεργίας σημείωσε μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδο την προηγούμενη εβδομάδα, αν και ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε σε χαμηλά τριάμισι ετών, καταδεικνύοντας βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση επιδόματος ανεργίας αυξήθηκε κατά 15.000, στις 381.000.
Keywords
Τυχαία Θέματα