Ινδία: Εννιά μετανάστες νεκροί από βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 21 τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ινδία, λόγω βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην ταραχώδη βορειοανατολική πολιτεία Μανιπούρ, που συνορεύει με την Μυανμάρ.

Όλα τα θύματα της έκρηξης ήταν φτωχοί μετανάστες εργάτες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε ένα αντίσκηνο σε μία ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή της πολιτειακής πρωτεύουσας Ιμπχάλ.

Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς δύο από τους τραυματίες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που

επικαλείται το πρακτορείο Associated Press.

Τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, καθώς έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Η πολιτεία Μανιπούρ αποτελεί έδρα δεκάδων ένοπλων οργανώσεων και μικρών άτακτων στρατών που αντιμάχονται την εξουσία του Νέου Δελχί στην περιοχή.

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών ταραχών που ταλανίζουν έξι από τις επτά βορειοανατολικές πολιτείες της Ινδίας, από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από τη Βρετανία, το 1947.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα