Ημέρα αθλητισμού και πολιτισμού

Κλειστό σήμερα το κέντρο της Αθήνας, καθώς έως τις δύο μετά το μεσημέρι βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Πρώτου Διεθνή Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, του 18ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για την 33η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, από τον Μαραθώνα έως

τη Φιλοθέη. Η εκκίνηση για την μεγάλη διαδρομή των 21 και των οκτώ χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου, θα δοθεί στις 9 το πρωί από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 11 είναι η εκκίνηση για τα τρία χιλιόμετρα. Στις 10 και μισή, από τη διασταύρωση Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας, η εκκίνηση για τα 700 μέτρα.  Όλες οι διαδρομές έχουν σημείο τερματισμού το Ζάππειο. Εγγραφές πραγματοποιούνται από τις 8 έως τις 10 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη για τις διαδρομές των τριών χιλιομέτρων και των 700 μέτρων.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ο Ημιμαραθώνιος καθώς και οι παράλληλοι Αγώνες Δρόμου οκτώ και τριών χιλιομέτρων, αλλά και 700μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες, σε έναν από τους πιο σημαντικούς ετήσιους αθλητικούς θεσμούς μαζικής και λαϊκής συμμετοχής στη χώρα, προβάλλοντας την πόλη της Αθήνας στο εξωτερικό και αναδεικνύοντας το ρόλο του αθλητισμού ως μέσο προώθησης θετικών στάσεων και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο της αγωνιστικής εκδήλωσης του Ημιμαραθωνίου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα βραβεύσει για την κοινωνική της προσφορά και δράση την πρόεδρο των Special Olympics, Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα