Ηλιόλουστος ο καιρός μέχρι την Μ. Τετάρτη
Καλό και ζεστό καιρό θα έχουμε στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνη Λάλο, οι υψηλές θερμοκρασίες, για το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λάλος ανέφερε πως και παλαιότερα έχουν σημειωθεί θερμοκρασίες μέχρι και 31 βαθμούς Κελσίου κατά τον Απρίλιο και αυτό, συμπλήρωσε, οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική και η αραιή συννεφιά, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ελάχιστων θερμοκρασιών.
«Καμιά χρονιά δεν είναι ίδια. Όλα αυτά βασίζονται στην παρατήρηση. Με βάση τα μοντέλα πρόγνωσης που χρησιμοποιούμε, βλέπουμε -αυτήν τη στιγμή- ότι η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας. Ωστόσο θα πρέπει να περάσουν αυτές οι μέρες για να δούμε ακριβώς σε ποιο επίπεδο θα κινηθούν οι θερμοκρασίες, καθώς μπορεί να υπάρξει μία απόκλιση συν πλην ενός βαθμού», επισημαίνει ο κ. Λάλος.
Αναφορικά με τον καιρό του Πάσχα, ο κ. Λάλος είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει ασφαλής πρόγνωση. «Τα μοντέλα πρόγνωσης δεν μας βοηθάνε για να κάνουμε ακριβείς προβλέψεις πέραν της έβδομης ημέρας, αφού τα ποσοστά ακρίβειας πέφτουν κάτω από το 50%. Πρώτη πρόγνωση για την περίοδο του Πάσχα θα έχουμε την Παρασκευή, ενώ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα μπορούμε να πούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τι καιρό θα έχει το Πάσχα», είπε.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με ηλιοφάνεια, καλή διαύγεια και ορατότητα, ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν, κυρίως στα ορεινά, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώνουν και θα εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και αλλά και της Ροδόπης.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ήπιος και ζεστός καιρός, με νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.
Πιθανότητα για μπόρες υπάρχει και στα υπόλοιπα ορεινά -βουνά της Πίνδου- αλλά και στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, στα πελάγη στα 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο σε όλη την Ελλάδα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Aχαΐα: Αυτή είναι η άτυχη Αιγιώτισσα τροχονόμος - Θρήνος για τον άδικο χαμό της
- Θρήνος για τo διαμάντι της Τροχαίας
- Φυστικοβούτυρο made in Greece
- Γιατί πανηγυρίζει ο κ. Στουρνάρας;
- Αναρχικοί υπέστειλαν την ελληνική σημαία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Μ. Κασσής για τα Προεδρικά Διατάγματα για το Σχέδιο "Αθηνά"
- Ξεμένει από Μηχανικούς το Τεχνικό Επιμελητήριο
- Ζ ΕΛΜΕ: Αποτελέσματα εκλογής αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
- Σοκαρισμένος ο Βενιζέλος με τις μυστικές δημοσκοπήσεις
- Ζητείται μάγειρας από Ξενοδοχείο στη Χαλκιδική
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Φυστικοβούτυρο made in Greece
- Ο Λαμόνικα σφυρίζει Μπάρτσα-ΠΑΟ
- Το tetris οφελεί την υγεία
- Πορτογαλία: Έκθεση CPT για τις φυλακές
- Ηλιόλουστος ο καιρός μέχρι την Μ. Τετάρτη
- USEUM για την Τέχνη
- Έλεγχοι σε φαρμακεία - φαρμακαποθήκες
- Θέλει τους Ντος Σάντος ο Ολυμπιακός
- Ο Γ. Ντόλιος στον ΑΘΗΝΑ984
- Χιλιάδες τα ανασφάλιστα οχήματα
- Τελευταία Νέα Athina984
- Ηλιόλουστος ο καιρός μέχρι την Μ. Τετάρτη
- Στον Λέτα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
- Ο Γ. Ντόλιος στον ΑΘΗΝΑ984
- Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για την οικονομία
- Φυστικοβούτυρο made in Greece
- Η τρισδιάστατη «τεσσάρα»
- USEUM για την Τέχνη
- Το tetris οφελεί την υγεία
- Χιλιάδες τα ανασφάλιστα οχήματα
- Ταϊβάν: Πρώτο κρούσμα του ιού H7N9
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σαμαράς: Βελτιώνεται το κλίμα και η ψυχολογία - Βενιζέλος: Μειώστε το ΦΠΑ στην εστίαση
- Οριακή άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου
- Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 82 νεκροί από κατάρρευση…
- Σαμαράς: Το κλίμα έχει αλλάξει, η εικόνα αλλάζει και η κοινωνία σύντομα θα νιώσει τη διαφορά
- Θεατρική Παράσταση "Αχ Ελένη...! "
- Η λιτότητα διώχνει τα «καλύτερα μυαλά»
- Προάγγελος παραμονής για Πίνο
- 60χρονη βρέθηκε νεκρή στη Νεράιδα Παραμυθιάς
- Στις 30 Απριλίου «κληρώνει» για τη Γ. Τιμοσένκο
- Αντ Σαμαράς: "Το κλιμα έχει αρχίσει να αλλάζει"