«Ιλιάδα» @ Πειραιώς 260

Την «Ιλιάδα» του Ομήρου παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών, για πρώτη φορά ολόκληρη στη βραβευμένη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, από 4 έως 8 Ιουνίου στον χώρο της οδού Πειραιώς 260.

Δεκαπέντε ηθοποιοί, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Στάθη Λιβαθινού, αφηγούνται το συνταρακτικό αυτό αρχαίο έπος, μέσα από το οποίο αναδύεται όλη η σύγχρονη Ελλάδα.

Ερμηνεύουν,
μεταξύ άλλων, οι Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου και Δημήτρης Ήμελλος.

Ο Στάθης Λιβαθηνός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια να μεταφερθεί στη γλώσσα του θεάτρου ένα αθάνατο και μοναδικό κείμενο, το οποίο δεν παύει να είναι και συναρπαστικό, να έχει το δικό του σασπένς, τα δικά του πρόσωπα, τα δικά του θέματα που έχουν μια απίστευτη γέφυρα με το σήμερα».

«Στην παράστασή μου παίζει ρόλο και ο λόγος και η εικόνα και τα σώματα των ηθοποιών. Είναι ένα πείραμα, μια προσπάθεια να μεταφερθεί, με ενδιάμεσο τρόπο, η σκέψη του Ομήρου για τον τρομερότερο πόλεμο όλων των εποχών, έτσι ώστε τα θέματα για τα οποία μιλάει, να ακουμπήσουν στο σήμερα. Είναι ένα θρασύ εγχείρημα», τόνισε ο κ. Λιβαθινός.
Keywords
Τυχαία Θέματα