Ικανοποίηση για τις δηλώσεις Ρέντσι

Ως «πρόσφορο έδαφος για μια παραγωγική συζήτηση μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ιταλίας», εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις δηλώσεις Ρέντσι περί μετάθεσης της συζήτησης για την οικονομική πολιτική και τη λιτότητα προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει στον Ματέο Ρέντσι, κατά

την συνάντηση τους αύριο στην Ρώμη, ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης». Παράλληλα, θα επισημάνει το γεγονός ότι αυτό απαιτεί και χρόνο και δημοσιονομικό χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει στον Ιταλό ομόλογό του, ότι «η στροφή προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την τρόικα που τους βάζει φραγμούς και ότι «η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα όργανά της».

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας απόψε στην Κυπριακή Βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε μεταξύ άλλων «μας ενώνει τόσο η ιστορία του Ελληνισμού όσο και ο αγώνας για το μέλλον»

Keywords
Τυχαία Θέματα