Ιδιαίτερα επιτυχής η επάνοδος στις αγορές

Το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ άντλησε η Ελλάδα από τις αγορές, με την έκδοση 5ετούς ομολόγου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, με τη ζήτηση να χαρακτηρίζεται ισχυρή και την έκδοση επιτυχής. Το ετήσιο κουπόνι ανήλθε σε 4,75%, ενώ η απόδοση, που θα οριστικοποιηθεί μετά την εκκαθάριση, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 4,95%. Η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ η συμμετοχή των

ξένων θεσμικών επενδυτών, που χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, αναμένεται να πλησιάσει το 90%.

Την ικανοποίησή του για την έξοδο στις αγορές, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική και οφείλεται στους ίδιους τους Έλληνες και στις προσπάθειές τους.

Για «ενθαρρυντικά σημάδια ισορροπίας και ανάκαμψης» της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Πολύ καλό νέο για την ίδια τη χώρα και για την Ευρώπη χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαντάλ Χιούγκ την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Νωρίτερα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι «οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «η χώρα επανέρχεται στην ομαλότητα και γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι». Εξαπέλυσε, δε, σφοδρή επίθεση σε «πολιτικές δυνάμεις και αρχηγούς», που, όπως είπε, «λυπούνται για την εξέλιξη αυτή».

«Πυροβολούμε τα πόδια μας, δεν προχωρούμε σε διαγραφή χρέους, κι αυτό είναι «πολιτικό έγκλημα», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα