Η Β. Αλεξανδράτου στον ΑΘΗΝΑ984

Η κ. Βικτώρια Αλεξανδράτου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας WRE Hellas, μια εκ των επιχειρηματιών που συναντήθηκαν με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, μίλησε στις 19/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η ώρα των εθιμοτυπικών επισκέψεων συμβολικού χαρακτήρα έχει περάσει στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να επαναλαμβάνουμε επισκέψεις που έγιναν το 2011 -αυτή του κ. Ρέσλερ- και να λέμε τα ίδια. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, η χώρα να δείξει έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό, σε λεπτομέρεια, ένα ξεκάθαρο και πολύ καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που να αφορά όλη την οικονομία, τόσο την ιδιωτική, όσο και την δημόσια. Προσωπικά, ως επιχειρηματίας, μηχανικός, κοινός νους, δεν διακρίνω να υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν το διέκρινα ούτε χθες σε αυτά τα οποία ειπώθηκαν, διότι αυτά που ειπώθηκαν -με λίγα λόγια-, είναι ότι η Ελλάδα, εάν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε και οι εταίροι στην Ευρώπη θα μας βοηθήσουν. Εσείς το βλέπετε αυτό σαν νομικά δεσμευτική, συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση; Εγώ, δυστυχώς, δεν μπορώ να το διακρίνω».

* Για την δημιουργία αναπτυξιακού ταμείου:

«Το μνημόνιο με την κρατική γερμανική τράπεζα -που δραστηριοποιείται στις επιδοτήσεις και στη βοήθεια και τρίτων χωρών-, η οποία θα συμμετέχει με ένα ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο για την Ελλάδα δεν είναι επαρκές. Είναι μικρό ποσό, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Και είναι μια μεμονωμένη κίνηση, η οποία γίνεται σε μια χρονική στιγμή, όπου δεν μπορώ να κατανοήσω ακριβώς για ποιο λόγο και ποιο το αποτέλεσμα. Έχουμε βυθιστεί σε μια ύφεση άνευ προηγουμένου. Φαίνεται ο χρόνος στην Ελλάδα να έχει σταματήσει όσον αφορά τις δηλώσεις και τις εξαγγελίες, ενώ η ύφεση συνεχίζει έναν ξέφρενο καλπασμό. Δεν μπορεί η λύση να είναι να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό με φόρους, είτε είναι επιχειρήσεις, είτε μεμονωμένοι άνθρωποι... Στον δικό μας χώρο, των ανανεώσιμων πηγών, έχουμε ζήσει έκτακτες εισφορές ύψους 50%. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει...
Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει μια εναλλαγή νομοθεσίας, όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές, αλλά και το φορολογικό. Είναι δυνατόν να βρεθούν επενδυτές που θα πάνε σε μια χώρα να επενδύσουν, όταν δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο; Όταν τα νομοσχέδια αλλάζουν τόσο γρήγορα και επικαλύπτουν οι νόμοι ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα να μετατραπεί το νομικό πλαίσιο στην χώρα σε κινούμενη άμμο;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
βικτωρια αλεξανδρατου,
Τυχαία Θέματα