«Η τόλμη βοηθά να προκαλέσεις την τύχη σου»

Η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου, η οποία πρωταγωνιστεί στην πρόσφατη ταινία του Χρήστου Δήμα «Poker Face»  μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Νικολέτα Μακρή για τη νέα δουλειά της, για το θέατρο, την οικονομική κρίση, την Αθήνα του σήμερα, αλλά και τα σχέδιά της.

Ερ: Το σενάριο της ταινίας «Poker Face» είναι ασυνήθιστο για
τα δεδομένα του ελληνικού σινεμά. Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον;
Απ: Η έξυπνη γραφή του σεναρίου και ο γρήγορος ρυθμός του, με το πόκερ βέβαια σε πρώτο πλάνο αλλά χωρίς να σταματάει εκεί.

Ερ: Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν την ευκαιρία στον τζόγο, είτε τον πραγματικό, είτε τον ηλεκτρονικό. Εσείς το έχετε διαπιστώσει αυτό;
Απ: Δε μου φαίνεται αυτό κάτι καινούριο. Το τυχοδιωκτικό στοιχείο είναι μάλλον στοιχείο του χαρακτήρα μας, του DNA μας, ενδεχομένως και αποτέλεσμα του μεσογειακού κλίματος ή κάτι απ' όλα αυτά. Ότι κι αν είναι πάντως, είναι πολύ γοητευτικό και άκρως επικίνδυνο, είναι ένα από τα στοιχεία που μας κάνουν ευάλωτους. Έχουμε και πρόσφατο το  παράδειγμα του Χρηματιστηρίου.

Ερ: Χρειάστηκε να μάθετε πόκερ για τις ανάγκες του έργου;
Απ: Έκανα κάποια μαθήματα γιατί δεν είχα ιδέα. Ευτυχώς ήξερε κι ο Άλκης(σ.σ Κούρκουλος),υπήρχε και κάποιος ειδικός στο γύρισμα αλλά είναι παιχνίδι που μαθαίνεται όσο παίζεις. Δεν αρκεί δηλαδή να μάθεις τους κανόνες.

Ερ: Κάποιος συνάδελφός σας σε συνέντευξή του, είπε ότι υπάρχουν ηθοποιοί που πλέον στις μέρες μας παίζουν στο σινεμά ως φιλική συμμετοχή. Θα το κάνατε ποτέ εσείς;
Απ: Προσωπικά αν βρίσκω νόημα κι ενδιαφέρον, είμαι διατεθειμένη να κουβαλήσω και καλώδια.

Ερ: Έχει πλέον ένας ηθοποιός τα περιθώρια να επιλέγει τα έργα στα οποία συμμετέχει στο θέατρο ή το σινεμά;
Απ: Ένας ηθοποιός επιλέγει τις δουλειές του με βάση την οικονομική του κατάσταση, την αισθητική, τον κώδικα και τη φιλοδοξία του. Ό,τι διαλέξεις έχει τις συνέπειές του όπως και ό,τι απορρίψεις. Πάντα υπάρχει το περιθώριο επιλογής ακόμη κι όταν κρίνεται από τρίτους η συμμετοχή σου.

Ερ: Κοιτώντας την πορεία σας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είσαστε περισσότερο ηθοποιός θεάτρου. Αυτό έγινε γιατί είναι συνειδητή επιλογή ή δεν παρουσιάστηκαν περιπτώσεις στην τηλεόραση που να σας ενδιέφεραν;
Απ: Δεν ξέρω ποιά είναι η διαφορά, μάλλον ο αριθμός των παραστάσεων συγκριτικά με τον αριθμό των ταινιών που έχω κάνει. Πάντως να απέχω τηλεοπτικά ήταν συνειδητή επιλογή.

Ερ: Στο χώρο σας τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Η τύχη, οι ικανότητες ή η τόλμη;
Απ: Οι ικανότητες είναι μια καλή αρχή. Η τύχη είναι κάτι στο οποίο δε βασίζεται κανείς. Η τόλμη βοηθάει να προκαλέσεις την τύχη σου και δουλεύοντας με τις ικανότητες σου νομίζω μπορείς να της δώσεις περιεχόμενο.

Ερ: Τι δεν σας επιτρέπει η οικονομική κρίση να κάνετε;
Απ: Να θεωρώ ότι κάποιος, κάπου, κάποτε θα βρει τη λύση αντί για εμένα. Ακόμα η κρίση δεν μου επιτρέπει να ξοδεύομαι αδίκως και να επισκέπτομαι περισσότερο τους γονείς
Keywords
Τυχαία Θέματα