«Η συνεργασία ΗΠΑ - Αιγύπτου θα συνεχιστεί»

Την αποφασιστικότητα της Ουάσιγκτον να «συνεχίσει τη συνεργασία» με τη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου εξέφρασε από το Κάιρο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών που θα περιλαμβάνουν τους πάντες».

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Κέρι με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ναμπίλ Φάχμι, χαρακτήρισε την Αίγυπτο «ζωτικής σημασίας εταίρο» και επισήμανε οι σχέσεις που διατηρούν οι δύο χώρες

είναι «σημαντικές», ενώ υποσχέθηκε πως η συνεργασία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

«Συζητήσαμε πολύ περιληπτικά τις τελευταίες αποφάσεις σχετικά με την αμερικανική βοήθεια», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας: «συμφωνήσαμε πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Αιγύπτου θα πρέπει να διέπονται από αίσθημα συνδρομής, υπάρχουν άλλα μεγαλύτερα θέματα που μας απασχολούν και καθορίζουν τις σχέσεις μας».

Στη συνάντηση των δύο υπουργών, ο κ. Κέρι υπογράμμισε στον συνομιλητή του την ανάγκη να τερματισθεί η βία και να υπάρξουν δίκαιες και διαφανείς δίκες για όλους τους Αιγυπτίους.

Επίσης, ανέφερε πως θα είναι προς το συμφέρον όλων να θεσπισθεί στην Αίγυπτο ένα Σύνταγμα που θα προστατεύει τα συμφέροντα όλων ανεξαρτήτως των πολιτών της.

Τέλος, ο κ. Κέρι δήλωσε τόνισε πως ό,τι συμβαίνει στην Αίγυπτο είναι «εξαιρετικά σημαντικό» για την περιοχή και τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα