Η σύγχρονη τέχνη στο Αρχαιολογικό μουσείο

Η σύγχρονη τέχνη μπαίνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο και φέρνει τον σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό, σε διάλογο με τον κλασσικό, στο πλαίσιο της έκθεσης «65 Σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο».

Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της από αύριο έως και τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος μίλησε στη Βάνα Λυκομήτρου τόνισε:

«Η έκθεση γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου,
το οποίο έχει προβλήματα οικονομικά και άλλα. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βλάση Κανιάρη και μάλιστα περιλαμβάνει ένα εμβληματικό έργο του, μια φιγούρα που σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία, μια καθημαγμένη φιγούρα της καθημερινότητας, που κρατιέται από το σύμβολο, την ιδέα την πατρίδα, την ιστορία, τη μνήμη, την παράδοση , προκειμένου να συνεχίσει. Προσπάθησα να είναι κατά το δυνατόν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της σύγχρονης τέχνης. Συμμετέχουν κλασικοί ζωγράφοι και αβανγκαρντίστες, παλιοί και νέοι, γλύπτες, ζωγράφοι, χαράκτες , φωτογράφοι. Ανάμεσά τους, ο Νίκος Τρανός, ο Άγγελος Παπαδημητρίου, η Αντωνυμία Παπατζανάκη και άλλοι. Επί της ουσίας, οι καλλιτέχνες είναι περί τους 70».
Keywords
Τυχαία Θέματα