Η Σ. Ράπτη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά, Συλβάνα Ράπτη, μίλησε στις 5/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Η δημοσκοπική εικόνα δείχνει ότι δεν γίνεται αντιληπτό ότι η χώρα πάει μπροστά, γιατί είναι το ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση":

«Τα διλήμματα τα βάζει η ζωή και όταν τα βάζει η ζωή είναι ιδιαίτερα σκληρά. Κάναμε μια προσπάθεια ως ΠαΣοΚ.
Κάναμε μια πολύ σκληρή επιλογή να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση συνασπισμού, έχοντας στο μυαλό μας ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα, να σωθεί η χώρα. Κάνοντας αυτή την πολύ σκληρή επιλογή, βλέπουμε ότι, καθώς περνάει ο καιρός και το ΠαΣοΚ κάνει προσπάθεια και λειτουργεί όσο μπορεί πιο αποτελεσματικά και θετικά για τους πολίτες, σ' αυτή τη φάση δεν γίνεται αυτό αποδεκτό. Δηλαδή, η δημοσκοπική εικόνα, η οποία παρουσιάζεται, δείχνει σαν να μην γίνεται κατανοητό, αντιληπτό ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί, υπάρχει και πραγματικά κινείται η χώρα και πάει μπροστά, διότι υπάρχει ένας εταίρος, ο οποίος σηκώνει όλο το βάρος, όλο το τίμημα...».

* "Υπάρχει το όριο της αξιοπρέπειας":

«Ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου "Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη" είναι το ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ ταυτόχρονα με τη λειτουργία του μέσα στο πλαίσιο του κυβερνητικού μηχανισμού, έχει πάντοτε και φυσιολογικά στο μυαλό του και τη δική του ύπαρξη και λειτουργία προς όφελος πάντα των πολιτών. Το θέμα της "Δημοκρατικής Παράταξης" βρίσκεται μέσα στα ενδιαφέροντα μας και στις κινήσεις μας... Καθώς πηγαίνουμε προς τις ευρωεκλογές, τίθενται διλήμματα, τα οποία ακούμε και περιγράφονται από διάφορες δυνάμεις κ.λπ. ότι θα δούμε στις ευρωεκλογές αν θα υπάρχει σταθερότητα ή όχι. Όταν το ΠαΣοΚ βάζει πλάτη όλο αυτό τον καιρό, για να μπορεί να λειτουργεί η χώρα και να συζητάμε σήμερα σε περιβάλλον ευρώ και όχι δραχμής και έρχονται οι ευρωεκλογές -που είναι άμεσα συνδεδεμένες με το τι συμβαίνει στη χώρα- και η Ελιά, το ΠαΣοΚ εισπράττει αυτό το ποσοστό, ο πολίτης στέλνει ένα μήνυμα και αυτό οφείλουμε να το αφουγκραστούμε. Και αυτό το μήνυμα λέει ότι "κοίταξε να δεις Ελιά, κοίταξε να δεις ΠαΣοΚ, δεν θέλω άλλο να με σώσεις. Δεν σε θέλω άλλο βρε παιδί μου". Σε αυτή την προτίμηση, την έκφραση γνώμης υπάρχει και ένα όριο. Κι εγώ προσωπικά το τοποθετώ σε αυτή την πολύ σημαντική λέξη με το τεράστιο ειδικό βάρος που λέγεται αξιοπρέπεια. Ο καθένας από εμάς έχει αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να ζητάμε από μεμονωμένα άτομα να έχουν αξιοπρέπεια και να λέμε όταν κάτι αφορά ένα σύνολο ανθρώπων, έναν πολιτικό φορέα, ότι δεν υπάρχει το όριο της αξιοπρέπειας. Για το ΠαΣοΚ υπάρχει ένα όριο αξιοπρέπειας. Και αυτό νομίζω ότι με τα μέχρι σήμερα δημοσκοπικά ευρήματα πλήττεται δραματικά. Ταυτοχρόνως πρέπει να ληφθεί υπόψη το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες...
Την επομένη των ευρωεκλογών, των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, νομίζω ότι θα πρέπει όλοι μας να δούμε ακριβώς πώς είμαστε, που ακριβώς στεκόμαστε και τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Πρώτα για τη χώρα και αμέσως μετά ο καθένας να κοιτάξει τα του οίκου του. Το γεγονός ότι όλη η υπόθεση των αποτελεσμάτων επικεντρώνεται, από πλευράς ενδιαφέροντος, στο ΠαΣοΚ, αυτό κάτι δείχνει. Δείχνει από τη μια πλευρά πόσο σημαντικό είναι το ΠαΣοΚ ως συνεισφορά στην διακυβέρνηση της χώρας και από την άλλη πλευρά δείχνει ότι ενδεχομένως όλοι προσπαθούν να κρύψουν τα δικά τους προβλήματα καΙ θέματα πίσω από ένα ΠαΣοΚ, που όλο αυτό το διάστημα λειτουργεί ως αλεξικέραυνο στο οτιδήποτε στραβό και ανάποδο συμβαίνει στην χώρα».

* Για αποστασιοποίηση Γ. Παπανδρέου μετά και την εκδήλωση της Μ. Κοππά:

«Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ, τον οποίο σέβομαι απολύτως, δήλωσε -εμφατικά-, πριν από μια ή δύο ημέρες, "είμαι ΠαΣοΚ, ήμουν ΠαΣοΚ και παραμένω ΠαΣοΚ". Αυτή η δήλωση νομίζω ότι σκεπάζει τα πάντα και μένω σε αυτό».

Δημοσιογράφος: Άρα θεωρείτε ότι με την δήλωσή του αυτή στηρίζει και την Ελιά;

Σ. Ράπτη: «Απολύτως».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα