Η Ρ. Κράτσα στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Ρόδη Κράτσα, μίλησε στις 5/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το ζήτημα του χρέους:

«Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Να είμαστε ειλικρινείς και υπεύθυνοι, όταν λέμε στον ελληνικό λαό πώς θα μείνουμε στην ευρωζώνη και πώς θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξή μας... Το θέμα του χρέους είναι ευρωπαϊκό και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.
Όλη η ευρωζώνη έχει υψηλό χρέος και γι' αυτό πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες, ιδιαίτερα κάποιων χωρών, όπως η Ελλάδα. Είναι μια ευρωπαϊκή υπόθεση... Φυσικά, αυτό δεν είναι σημαία προεκλογικής αντιπαράθεσης, αλλά είναι ένα μείζον εθνικό θέμα, στο οποίο όλοι πρέπει να πάρουν θέση».

Δημοσιογράφος: Ένα άλλο μεγάλο θέμα, η συνταγματική αναθεώρηση, τέθηκε προεκλογικά και ήδη δέχεται κριτική η Νέα Δημοκρατία, ότι τέτοιου τύπου ζητήματα, τα βάζει στην προεκλογική αρένα, αντί να αναζητά ευρύτερες συναινέσεις και όχι καβγάδες...

Ρ. Κράτσα: «Άρχισε η συζήτηση μόνο και είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς καταγράφονται οι πρώτες απόψεις. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταγεγραμμένες απόψεις, δεν ανοίγει για πρώτη φορά αυτό το θέμα στο κόμμα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει έναν εσωτερικό διάλογο και έχουμε κάνει συνέδρια για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Φυσικά, αυτή την στιγμή, δεν είναι επίκαιρο και μείζον θέμα αυτό. Είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι μείζον αυτή την στιγμή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα