Η Ρ. Δούρου στον ΑΘΗΝΑ984

Η βουλευτής, σκιώδης υπουργός Εξωτερικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μίλησε στις 2/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την υποψηφιότητά της στην περιφέρεια Αττικής:

«Εκτιμώ ότι η μάχη είναι πάρα πολύ κρίσιμη στην περιφέρεια Αττικής.

Δεν υπάρχουν περιθώρια προσωπικών σχεδιασμών, δεν υπάρχουν περιθώρια για μια κυβέρνηση της Αριστεράς -που οφείλει να είναι πραγματικότητα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα-, να μην στηρίζεται στο κύτταρο της Δημοκρατίας που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 4% στο 30% πήγαμε, εξαιτίας της συνέπειας μεταξύ λόγων και έργων, να θυμίσω ότι για την Αριστερά και τις δημοκρατικές δυνάμεις η τοπική αυτοδιοίκηση είχε εξέχοντα ρόλο στο πρόγραμμά της και τους αγώνες της... Ήταν πολύ εύκολο για μένα, στην πρόταση που μου έγινε και δεν μου ασκήθηκε καμία πίεση, να πω το "ναι". Είναι μια κρίσιμη μάχη».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν το ξέρουν οι πολίτες, αλλά η περιφέρεια της Αττικής έχει και έναν πιο εξωστρεφή ρόλο, περισσότερο απ' όσο πιστεύουμε. Είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο περιφερειάρχης Αττικής έχει σπουδαίο λόγο στην Ένωση Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε θέλω να πω ότι όσα με σκιώδη τρόπο έπραξα αυτούς τους προηγούμενους 20 μήνες, είναι πολύτιμη εμπειρία στο ρόλο που μπορεί να έχει η περιφέρεια Αττικής, όταν δοκιμάζεται και όταν πρέπει να διαπραγματευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο... Θέλω να βάλω κι εγώ την συμβολή μου ώστε κάποιοι θεσμοί "ταλαιπωρημένοι", που ουδέποτε μεταρρυθμίστηκαν, να βρουν τον πραγματικό τους ρόλο σε μια κρίσιμη συγκυρία και για την Αριστερά αλλά και για την πατρίδα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα