Η Παράσταση της Εβδομάδας

Η ελληνική θεατρική παραγωγή «προτιμά» δύο είδη: το δράμα και την κωμωδία.  Εν αντιθέσει, το κεφάλαιο «θρίλερ», δεν το συναντάμε συχνά επί σκηνής.

Πρόκειται για ένα είδος δύσκολο να αποτυπωθεί σκηνικά αλλά και «επικίνδυνο»: Οι ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν είναι τόσο λεπτές που ακόμη και ένα μικρό λάθος μπορεί να το μεταμορφώσει σε παρωδία και μάλιστα κακόγουστη. Θα το παρομοίαζε κανείς με το λάθος ενός ταχυδακτυλουργού που άθελά του αποκαλύπτει στο κοινό το πού πραγματικά κρύβεται ο λαγός.

Όταν επισκέφθηκα το

Θέατρο «Φούρνος» για την παράσταση «ΆΓΝωστος», γνώριζα περίπου τί επρόκειτο να παρακολουθήσω και ομολογώ ότι ήμουν περίεργη να δω το πώς χειρίστηκε ο σκηνοθέτης το είδος που έχει δοξαστεί κυρίως από την έβδομη Τέχνη και όχι τόσο από το θέατρο.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Έξι άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται έπειτα από ειδική πρόσκληση στο πολυτελές εξοχικό ενός πάμπλουτου επιχειρηματία. Όλοι περιμένουν να τον συναντήσουν -οι περισσότεροι για πρώτη φορά- όταν πληροφορούνται ότι ο κύριος Α.Γ.Νωστος απουσιάζει. Η νύχτα που ακολουθεί είναι εφιαλτική καθώς όχι μόνο συνειδητοποιούν ότι ο οικοδεσπότης-φάντασμα ξέρει πολλά για το ποιόν τους, αλλά και ότι ανάμεσά τους κρύβεται ένας δολοφόνος.

Ο Τάσος Μπαγλατζής κατάφερε να αποδώσει με μαεστρία την ατμόσφαιρα ενός θρίλερ χωρίς υπερβολές ενώ, το κείμενο είναι συνεπές τόσο ως προς την πλοκή, όσο και ως προς τους χαρακτήρες.
Θα παρακολουθήσετε ένα έργο άκρως ατμοσφαιρικό, με ερμηνείες που κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένους θα σας αφήσουν. Όσο για τα 120 λεπτά που διαρκεί η παράσταση, είναι πιθανό να μην καταλάβετε πότε πέρασαν μια και είναι ένα καλό χρονικό περιθώριο για να σκεφτείτε ποιός είναι ο δολοφόνος.
Νομίζετε ότι εσείς μπορείτε να λύσετε το μυστήριο πριν το τέλος του έργου;

Κωνσταντίνα Βρεττού

«ΆΓΝωστος»
των Βαγγέλη Πανταζή, Τάσου Μπαγλατζή
Σκηνοθεσία: Τ. Μπαγλατζής
Από τη Θεατρική ομάδα Σ.Ι.ΝΕ.ΜΑ.  Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ματίνα Δημητροπούλου, Χρύσα Θεολόγου, Ηρώ Μητρούτσικου, Γιώργος Μπασιάκος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ιωάννα Προσμίτη

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια
Τηλ.: 2106460748
Παραστάσεις: Βραδ: Δευτ., Τρ. 9.30 μ.μ. Μέχρι 12/6
Εισ.: € 12, φοιτ: 8, ανέργων: € 6.

Keywords
Τυχαία Θέματα