«Η νέα Ελλάδα είναι πια πραγματικότητα»

Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που στα επόμενα της βήματα, δηλαδή στα βήματα της ανάπτυξης, δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την έμφαση στην εμπορευματικότητα αγαθών και υπηρεσιών, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο επενδυτικό φόρουμ στο Hilton με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγνκελα Μέρκελ,

η οποία λίγο μετά τις 14.30 έφτασε στην Αθήνα. Ο κύριος Σαμαράς, πρόσθεσε πως με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού έχει γίνει εργασία για μία Ελλάδα που θα παράγει αντί να καταναλώνει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η νέα Ελλάδα είναι πια πραγματικότητα.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η χώρα μας διαθέτει έμψυχο δυναμικό πολύ μεγάλης ακτινοβολίας, και θα μπορούσε να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ, επισήμανε ότι μετά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες και θα είναι και στο μέλλον, η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία της Γερμανίας, να συμβάλλει ώστε να δοθεί ώθηση στη νέα επιχειρηματικότητα.

Oι δύο ηγέτες συναντήθηκαν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αυτή την ώρα υπογράφουν μνημόνιο συναντίληψης για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Τη διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας ώστε τα χρήματα να μην πηγαίνουν στους ίδιους και τους ίδιους ή στις πολυεθνικές, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, στη συζήτηση μίας ώρας που είχε με τους εκπροσώπους καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.

Όπωςπροκύπτει από πληροφορίες, από την πλευρά των επιχειρηματιών, σχετικά με όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση, η καγκελάριος έκανε αρκετές ερωτήσεις και επισήμανε ότι και στη Γερμανία υπάρχουν προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση ήταν στοχευμένη και κρατήθηκαν σημειώσεις.

Ηκ. Μέρκελ φέρεται να άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων για να αναπτυχθεί στην Ευρώπη μιλά νέα εταιρική μορφή που να αφορά στις επιχειρήσεις τεχνολογίας την «ενιαία ευρωπαϊκή επιχείρηση». Ακόμη αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα φορολογικά και κυρίως οι επιχειρηματίες ζήτησαν μείωση της γραφειοκρατίας και της φορολόγησης.

Όπωςσχολίασαν επιχειρηματίες στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, «δεν μπορούμε να αναπτυχτούμε εύκολα στην Ευρώπη. Μας δυσκολεύει η Ελλάδα».

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Επί ποδός περίπου 5.000 αστυνομικοί. Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα ανοίγουν και θα κλείνουν ανάλογα με το πρόγραμμα και μέχρι την αναχώρηση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Άνοιξεο σταθμός του Μετρό στην Κατεχάκη,ενώ κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής. Στις 18.00 θα κλείσουν και οισταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα καιΑκρόπολη.

Συλλαλητήριαπάντως προγραμματίζονται σε λιγη ώραστην πλατεία Κλαυθμώνος από τον ΣΥΡΙΖΑ,και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Απαγορεύονται έως τις 9.30μμ οι συγκεντρώσεις σε μια ευρεία περιοχή από την Ακρόπολη μέχρι την Κατεχάκη.

Φωτορεπορτάζ: Κώστα Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα