«Η ΝΔ εξελίσσεται σε ανοικτό κόμμα»

«Όποιος ενστερνίζεται τις θέσεις της ΝΔ βρίσκει τις πόρτες ανοικτές», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο επανένωσης της κεντροδεξιάς με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ.

Σημειώνει ότι η ΝΔ είναι, παραδοσιακά και
σήμερα, το σημείο αναφοράς των πολιτών που ανήκουν στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο.

Τονίζει ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση και δεν είναι μόνον θέμα του επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας πως «η παραδοχή ότι μια πολιτική δεν αποδίδει είναι και δείγμα ωριμότητας και ευθύνης».

Δηλώνει ότι η κοινωνία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δεν διακατέχεται από καμία ευφορία και υπογραμμίζει ότι «είναι αργά για εθνική συνεννόηση. Χάθηκαν χρόνος και ευκαιρίες. Δεν είναι, ωστόσο, πολύ αργά για να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου. Αρκεί να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική.»

Θεωρεί ότι είναι δύσκολο να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, υπενθυμίζοντας την αποτυχία του μοντέλου '89-'90, ενώ δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές. Σημειώνει, πάντως, ότι η εκλογολογία προκαλεί κακό, καθώς επιτείνει τη ρευστότητα, την αμφιβολία και την αβεβαιότητα.

Τονίζει ότι η ΝΔ εξελίσσεται σε ανοικτό κόμμα και «παρέες, βαρονίες, κυκλώματα και όλα αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν τελειώνουν».

Επισημαίνει, τέλος, πως σημαντικό ποσοστό των υποψηφίων βουλευτών θα επιλεγεί από την οργανωμένη βάση του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα