Η Μητέρα Τερέζα έγινε ψηφιακή

Ψηφιακό μωσαϊκό πορτραίτο της Μητέρας Τερέζας, έργο του διεθνούς φήμης Έλληνα visual designer Χάρη Τσέβη, δώρισε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στα Τίρανα Λεωνίδας Ροκανάς στον υπουργόΤουρισμού, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς & Αθλητισμού της Αλβανίας Aldo Bumci.

Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής/συνέντευξης Τύπου στην αλβανική πρωτεύουσα, ο κ. Bumci επισήμανε ότι η Μητέρα Τερέζα αποτελεί πρόσωπο παγκόσμιας ακτινοβολίας, που αφιέρωσε όλη τη ζωή της στο να προσφέρει

βοήθεια όπου ήταν απαραίτητο, και υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή αποτελείακόμη μία απόδειξη των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και λαών. Ανακοίνωσε δε ότι το πορτραίτο της Μητέρας Τερέζας, αφού μεγεθυνθεί και εκτυπωθεί, θα τοποθετηθεί στην Πλατεία των Τιράνων που φέρει το όνομά της.

Ο κ. Ροκανάς τόνισε ότι η δωρεά του πορτραίτου αυτού αποτελεί ένα δώρο του ελληνικού προς τον αλβανικό λαό και πρόσθεσε ότι η Μητέρα Τερέζα δεν αποτελεί μόνο μία μεγάλη προσωπικότητα της Αλβανίας, αλλά μίαπροσωπικότητα με παγκόσμια και πανανθρώπινη ακτινοβολία, υπήρξε, δηλαδή, ένα είδος «ζωντανής ουτοπίας». Η ζωή και κυρίως το έργο της, πρόσθεσε ο κ. Ροκανάς, δημιούργησαν ένα παράδειγμα προς μίμηση και ένα ιδανικό πρότυπο ζωής και η τοποθέτηση του πορτραίτου της στο κέντρο των Τιράνων θα εμπνεύσει και θα δώσει δύναμη στον κόσμο για να αντιμετωπίσειτις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο κ. Τσέβης, τέλος, κατά την παρουσίαση του πορτραίτου, υπογράμμισε ότι η Μητέρα Τερέζα αποτελεί μία προσωπικότητα που ξεπερνά γεωγραφικούς,θρησκευτικούς και ιδεολογικούς περιορισμούς. Συμφώνησε με τον Έλληνα Πρέσβυ ότι η Μητέρα Τερέζα υπήρξε, όντως, μία «ζωντανή ουτοπία», διότι στο πρόσωπό της συναντώνται τα καλύτερα στοιχεία όλων των θρησκευτικών πίστεων και ότι μιλάει στην καρδιά των λαών και τους ενώνει. Αφού υπογράμμισε ότι πολλά από τα έργα του αφορούν σε πορτραίτα (Steve Jobs, Barack Obama κ.ά.), ο κ. Τσέβης χαρακτήρισε το πορτραίτο της Μητέρας Τερέζας ως ένα από τα καλύτερα έργα του, το οποίο βασίζεται σε δύο δομικά στοιχεία: Στα παιδιά, που συμβολίζουν την ελπίδα και στα χρώματα που αποτελούν μέρος του φωτός και της ενέργειας που βλέπουμε και βιώνουμε.

Το ψηφιακό πορτραίτο της Μητέρας Τερέζας, στην ιστοσελίδα http://www.motherterezaproject.eu/

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα