Η Μαρινέλλα υμνεί τον ήρωα Γρ. Αυξεντίου

Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρινέλλα σε αποκλειστική συνέντευξη της στην εφημερίδα"Καθημερινή" της Κύπρου θυμάται την Κυριακή, επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59 κατά της Βρετανικής αποικιοκρατίας, τις στιγμές της ερμηνείας του τραγουδιού για τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, "Ξύπνα Γληόρη", του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους.


Ο Κύπριος συνθέτης , με τη βοήθεια της αδελφής του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, κατέγραψε τον επικήδειο λόγο της μητέρας του

υπαρχηγού της ΕΟΚΑ και στη συνέχεια τον μελοποίησε.

Το τραγούδι παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης του Γ. Θεοφάνους "Τραγουδώ για το νησί μου" το 2008 στο Ηρώδειο και στην Κύπρο.

Η Μαρινέλλα ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του συνθέτη και "ζωντάνεψε" με τη φωνή της τον σπαρακτικό λόγο της μάνας του ήρωα.

Στη συνέντευξη της η Ελληνίδα τραγουδίστρια αναφέρει ότι στην ερμηνεία του τραγουδιού για τον Γρηγόρη Αυξεντίου αποφάσισε να βγάλει "έξω" την ίδια και να κρατήσει μόνο τη μάνα.

"Δεν είναι εύκολα αυτά που λέει η μάνα. Του δίνει την ευχή της που σκοτώθηκε και δεν παραδόθηκε.
Δεν είναι εύκολα αυτά να ειπωθούν από μια μάνα. Αυτό σημαίνει ότι ο γιος έγινε ήρωας, επειδή είχε μια μάνα με τέτοια λιονταρίσια καρδιά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο", αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη η Μαρινέλλα.

Επίσης, αναφέρει ότι κατά την ερμηνεία του τραγουδιού ένοιωσε ανατριχίλα σε όλο της το κορμί.
"Έβλεπα τον κόσμο που έβγαζε μαντίλια για να σκουπίσει τα δάκρυά του. Τότε ήξερα ότι το κατάφερα αυτό που έπρεπε", πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη η Ελληνίδα τραγουδίστρια, αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ελλάδα , λέει πως αισθάνεται ότι "ζούμε μια εθνική κατάθλιψη".

Στην ερώτηση , τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες , η απάντηση της είναι: "Δουλειά, τρέλα και αισιοδοξία.
Να πούμε θα δουλεύω και δεν θα με ρίξει κανένας στο Ζάλογγο".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
στοιχει επικηδειος μανας αυξεντιου, μαρινελα θεοφάνους επικήδειο ς
Τυχαία Θέματα