Η Μ. Ορφανού στον ΑΘΗΝΑ984

H ηθοποιός ΜΙΝΑ ΟΡΦΑΝΟΥ, που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Στρέλλα», μίλησε στην εκπομπή του ΑΘΗΝΑ 9.84, «Radio GaGa», με στους Βαγγέλη Καργούδη και Θόδωρο Σαραντή. Μεταξύ άλλων, είπε:
 * Για τα παιδικά της χρόνια:

Θ. Σαραντής: Η κοινωνία της Καλύμνου πώς σε αντιμετώπιζε;

Μ. Ορφανού: «Πάντα από τα παιδιά ξεκινάνε. Πιο σκληρός δεν γίνεται να είναι ένας άνθρωπος, από τη δεύτερη ηλικία και
πάνω. Τα παιδιά, σε αυτή την ηλικία, είναι σκληρά. Σε όποια γενιά και να γυρίσουμε, τα παιδιά είναι σκληρά. Δηλαδή, τα παιδιά μπορούν να σε "στείλουν"...».

Β. Καργούδης: Ξέρω ότι κάποια στιγμή έκανες τη «μεγάλη πονηριά» και την κοπάνησες για Ρόδο. Εκεί δόθηκαν οι μάχες, εκεί έγιναν οι αλλαγές, από ό,τι ξέρω...

Μ. Ορφανού: «Εκεί έγιναν οι αλλαγές και εκεί έδωσα μάχη. Εκεί γεννήθηκε η Μίνα».

* Για την αγάπη της για τη ζωγραφική:

«Ζωγράφιζα από μικρή. Δεκαπέντε χρονών κάνω την πρώτη μου έκθεση. Πήγε πολύ καλά. Κάνω άλλες τρεις εκθέσεις μέσα σε ένα χρόνο, μου πάνε πάρα πολύ καλά. Και όταν έφυγα πια από την Κάλυμνο, παρόλο που πήγα στη Ρόδο, δεν το άφησα. Ξεκίνησα, έκανα και εκεί εκθέσεις. Και πέρα από τη Ρόδο, κάνω άλλη μια στην Αθήνα -πέρυσι το Σεπτέμβριο-, στο Μικρό Πολυτεχνείο, με τίτλο "Τα Σώματά μου", που πήγε κι αυτή πάρα πολύ καλά».

* Για τον Πάνο Κούτρα:

«Με βοήθησε πάρα πολύ. Υπάρχουν στη ζωή μας στιγμές, που λέμε "αυτόν τον άνθρωπο, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ". Ο Πάνος Κούτρας είναι ένας άνθρωπος που με σημάδεψε».

* Για τη βράβευσή της στην Ελλάδα:

«Όταν παίχτηκε η "Στρέλλα", πήγε Βερολίνο, ήρθε στις ελληνικές αίθουσες. Ήρθε και μια μέρα μια πρόσκληση, που ήταν τα βραβεία στο Μέγαρο Μουσικής. Ήμουν υποψήφια για τον πρώτο γυναικείο βραβείο για την ερμηνεία».

Β. Καργούδης: Για τη νεοσύστατη Ακαδημία Κινηματογράφου...

Μ. Ορφανού: «Ναι, τα ελληνικά Όσκαρ... Λοιπόν, όταν είδα ότι ήμουν υποψήφια, είπα "εντάξει, με έβαλαν και εμένα μέσα". Τέλος πάντων, μέχρι και εγώ πίστευα ότι δεν μπορεί να μου δώσουν το βραβείο. Όταν άκουσα το όνομά μου, ήθελα να... Τι να πω; Εκεί, πραγματικά, "ανέβηκα"».


Β. Καργούδης: Έκλαψες, Μίνα Ορφανού;

Μ. Ορφανού: «Όχι, γιατί δεν έκανα κάτι για να πω ότι θα βάλω τα κλάματα».

Β. Καργούδης: Καμιά φορά, ξέρεις, και η συγκίνηση...

Μ. Ορφανού: «Όχι, η συγκίνηση... Είναι άλλα πράγματα να βάλεις τα κλάματα. Με τις χαρές, δεν πρέπει να κλαις. Με τις χαρές δεν κλαίω, χαίρομαι. Απλά, όταν άκουσα το όνομά μου, μου ήρθε να λιποθυμήσω. Ανακοπή ήθελα να πάθω. Όχι γιατί δεν πίστευα στην ερμηνεία που έδωσα στην ταινία... Αλλά δεν πίστευα ότι εγώ θα έπαιρνα το βραβείο...».

Β. Καργούδης: Είναι σημαντικό και από μια άλλη άποψη, γιατί πολύς κόσμος είναι εθισμένος στη λογική "έλα μωρέ, όλα αυτά στημένα είναι". Οι προσλήψεις είναι στημένες, τα βραβεία είναι στημένα, όλοι αυτό πιστεύουν...

Μ. Ορφανού: «Συγγνώμη, θα πω κάτι. Πίστευα και εγώ ότι πλέον όλα είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα