Η Μ. Αποστολάκη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια βουλευτής του ΠαΣοΚ, Μιλένα Αποστολάκη, μίλησε στις 09/04 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Για το ΠαΣοΚ και τις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ άλλων είπε:

* Για το ΠαΣοΚ:


«Στο ΠαΣοΚ πρέπει κανείς να αναγνωρίσει και στον πρόεδρό του, τον κ. Βενιζέλο, δύο πράγματα. Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές του επιλογές, την αναδοχή μιας πολύ μεγάλης ευθύνης -με μόνο κόστος για τον ίδιο προσωπικά-, όταν τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε -στην κρισιμότερη κατάσταση της χώρας-, να βγάλει πέρα μια υπόθεση, η οποία ήταν διαμορφωμένη όχι εν πολλοίς, αλλά απολύτως, χωρίς δική του συμμετοχή και ευθύνη και με διακριτές κάποιες διαφωνίες του... Και ταυτόχρονα, πέρα από αυτό, την απολύτως αναγκαία αυτοκριτική, μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠαΣοΚ και κατά τη διάρκεια της διαδρομής για την μετάβαση στη νέα ηγεσία. Αυτοκριτική για τα λάθη της παράταξης, για τα λάθη της διακυβέρνησης, που συμπυκνώθηκαν σε αυτό το συμβολικό "συγνώμη" και το "ευχαριστώ", που απηύθυνε στους πολίτες».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η χώρα έχει ανάγκη να ξανασταθεί στα πόδια της. Αυτό προϋποθέτει δύο πεδία δράσης. Το πρώτο είναι το εσωτερικό πεδίο δράσης. Δηλαδή, μία ισχυρή και υπεύθυνη κυβερνητική ομάδα που αποτελεσματικά -και όχι με τις παθογένειες που είδαμε την τελευταία διετία-, θα φέρει σε πέρας και θα ολοκληρώσει, θα υλοποιήσει τις ανειλημμένες συμβατικές δεσμεύσεις μας. Εάν και πάλι καθυστερούμε (σ.σ. στην υλοποίηση των δεσμεύσεων), τότε θα είμαστε εκείνοι που θα έχουμε συμβάλλει, ούτως ώστε να έρθουν νέα τελεσίγραφα και να επιβληθούν και πάλι -με τεράστια βιασύνη, άρα χωρίς δυνατότητα στοχευμένων κινήσεων-, οριζόντια, άρα υπερβολικά και απαράδεκτα άδικα μέτρα. Το δεύτερο πεδίο είναι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ να πρωτοστατήσει για τη δημιουργία ενός αρραγούς πολιτικού μετώπου με τους Γάλλους σοσιαλιστές -που όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι νικητές στις επόμενες εκλογές- και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ούτως ώστε η τυφλή πολιτική της Γερμανίας να μπορέσει να ανατραπεί. Εάν αυτό δε συμβεί, η ευρωπαϊκή κρίση, ο πόλεμος δηλαδή -γιατί αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα είναι πόλεμος-, θα χαθεί και τα θύματα θα είναι οι λαοί της Ευρώπης και τα έθνη - κράτη τα οποία θα έχουν αποδομηθεί. Εάν δεν ανατραπεί αυτή η αδιέξοδη πολιτική της Γερμανίας, με πανευρωπαϊκή συμμαχία και συστράτευση, αυτή η κρίση δεν μπορεί να έχει τέλος».  

* Για τα δημοσκοπικά αποτελέσματα:

«Τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν δείχνουν τέτοια διάθεση, γιατί κυριαρχεί ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση. Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν επίσης ότι ένα ποσοστό πάνω από 40% δεν έχει ακόμα καταλήξει τι θα ψηφίσει ή δε θέλει να πει. Αυτό δείχνει το αδιέξοδο. Αυτό το αδιέξοδο θα μετασχηματιστεί σε απόφαση, πιστεύω ότι θα είναι απόφαση ευθύνης. Ό,τι πει ο ελληνικός λαός, καλώς θα το έχει πει. Πάντως, θα είναι αυτός που θα αποφασίσει για το τι θέλει να γίνει η χώρα του και το πού θέλει να πάει η χώρα του».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα