Η Λεπέν κατηγορεί την Ε.Ε.

Για κήρυξη νέου Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία, που μπορεί να πλήξει όσους εμπλέκονται, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση η Μαρίν Λεπέν, ηγέτις του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή την επίσκεψή της στη Μόσχα.

Η Λεπέν - μαζί με άλλους ευρωσκεπτικιστές ηγέτες εθνικιστικών και ακροαριστερών κομμάτων - θεωρεί ότι το αρχικό σφάλμα ανήκει στις Βρυξέλλες, που πρόσφεραν

στην Ουκρανία στενότερους δεσμούς, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Ρωσία.

«Εκπλήσσομαι που εντός της Ε.Ε. κηρύχθηκε Ψυχρός Πόλεμος εις βάρος της Ρωσίας», είπε η Λεπέν σε συνάντηση που είχε με τον Σεργκέι Ναρίσκιν, πρόεδρο της Δούμας, της Κάτω Βουλής της Ρωσίας.

«Δεν συνάδει με τις παραδοσιακές, φιλικές σχέσεις ούτε με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας μας ή των χωρών της Ε.Ε. και βλάπτει τις μελλοντικές σχέσεις», δήλωσε στη ρωσόφωνη υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Interfax.

Οι δηλώσεις της συμφωνούν με τη θέση του αυστριακού ακροδεξιού ηγέτη Χάινς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Πούτιν και καταδίκασε ως φάρσα τις κυρώσεις της Ε.Ε. Ο Ολλανδός πολιτικός εταίρος της Λεπέν, ο Γκέερτ Γουίλντερς, επίσης έχει δηλώσει ότι η Ε.Ε. έκανε πρώτη το λάθος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα