Η Λ. Κατσέλη στον ΑΘΗΝΑ984

Η πρώην υπουργός και βουλευτής ΠαΣοκ, Λούκα Κατσέλη, μίλησε στις 4/1 στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να ρυθμιστούν από τους κοινωνικούς εταίρους. Δεν έχει κανένα λόγο το δημόσιο, το κράτος ή η Τρόικα να παρεμβαίνει στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Είναι ένας δρόμος
ολισθηρός, ο οποίος οδηγεί ουσιαστικά σε προώθηση μέτρων, που καταστρατηγούν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Με ποιο σκεπτικό και με με ποιο λόγο, από τη στιγμή που υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις, να μπαίνει το Υπουργείο, το κράτος, η κυβέρνηση, να ρυθμίζουν θέματα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα; Ας αφήσουμε τους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους και το έχουν αποδείξει ότι έχουν και την ωριμότητα και τη δυνατότητα να προχωρήσουν μπροστά».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν βλέπω ότι μπορεί πριν τις εκλογές -αν οι εκλογές γίνουν μέχρι το Πάσχα ή αμέσως μετά το Πάσχα-, πώς θα ανοίξουν διαδικασίες εκλογής νέων οργάνων, νέου προέδρου. Το τι θα γίνει στο ΠαΣοΚ είναι άμεσα συνυφασμένο με το τι θα γίνει στην κυβέρνηση. Θεωρώ ότι πρωταρχικό μέλημα είναι να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα για τον τόπο. Δε νομίζω ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για το ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΠαΣοΚ. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει. Αν αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, να κλείσουν αυτά τα θέματα και μετά να πάμε σε εκλογές, κατά τη γνώμη μου, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει σήμερα να υπάρξουν αποφάσεις για ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών, το οποίο θα μας οδηγήσει σε ένα συνέδριο μετά τις εκλογές, με την εκλογή και του νέου προέδρου μετά. Ας το κρίνει ο πρόεδρος και το πολιτικό συμβούλιο πώς θα κατέβει το ΠαΣοΚ στις εκλογές. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι θα πούμε, όταν θα κατεβούμε στις εκλογές. Γιατί ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει ΠαΣοΚ;».

Και πρόσθεσε: «Αρκετά στελέχη παίρνουμε μια πρωτοβουλία 10 και 11 Φεβρουαρίου να διοργανώσουμε μία ουσιαστική διημερίδα. Μία συζήτηση για το ποιες είναι οι δύο - τρεις μεγάλες προτεραιότητες, για τα επόμενα πέντε - δέκα χρόνια -που στην Ελλάδα θα έχουμε ένα σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο-, για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για την ενίσχυση της παραγωγικής αναδιάρθρωσης, οι οποίες είναι εφικτές κάτω από το νέο πλαίσιο και στο οποίο αξιόπιστα μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα το υλοποιήσουμε, ως ένα κόμμα το οποίο είναι στην ευρύτερη κεντροαριστερά και σύμφωνα με τις αρχές μας και την ιδεολογία μας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα