«Η κρίση μπορεί να καταπιεί πολλές κυβερνήσεις»

Για το σχηματισμό, πριν από τις εκλογές, ενός νέου πολιτικού «μεταρρυθμιστικού κόμματος», που θα κινείται στο χώρο μεταξύ ριζοσπαστικού κέντρου και Αριστεράς, κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ Γιώργος Φλωρίδης.

Σε συνέντευξή του στην «Athens Voice», ο κ. Φλωρίδης καταθέτει

τη διαπίστωση ότι, «οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις δεν είναι ικανές να υπηρετήσουν το στόχο» των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στη χώρα μας και γι αυτό το λόγο είναι οπαδός της ιδέας για τη δημιουργία ενός κόμματος στο χώρο «ανάμεσα στο λεγόμενο ριζοσπαστικό κέντρο» και σε αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει «υπεύθυνη ευρωπαϊκή Αριστερά».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «θα ήθελα σ' αυτόν τον ευρύ χώρο να υπάρχει και μια υπεύθυνη συνιστώσα της Αριστεράς, που όμως θα έβρισκε επιτέλους το κουράγιο να τοποθετηθεί με καθαρότητα στα μεγάλα ζητήματα και να δεσμευτεί στην ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών για να σταθεί η χώρα στα πόδια της».

Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης εκφράζει την άποψη ότι, οι εκλογές «δεν θα μπορέσουν να δώσουν λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας όσο οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις τηρούν τη μέχρι σήμερα στάση απέναντι στη χώρα» και προσθέτει «η διάθεση του κόσμου είναι περισσότερο τιμωρητική»(...) και αυτό «θα επιδεινώσει το πολιτικό αδιέξοδο. Η κρίση είναι τόσο βαθιά, που μπορεί στην πορεία της να "καταπιεί" αρκετές κυβερνήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα