«Πλήττουν την δημοκρατία»

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι δεκτική διαβάθμισης. Οι πολιτικές δολοφονίες πλήττουν την καρδιά της δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Δ. Αθηναίων, Γ. Καμίνης, αναφερόμενος στις πρόσφατες δολοφονίες μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, κατά την παρέμβαση του σε εκδήλωση το περιοδικού Μεταρρύθμιση με τίτλο «η Κοινωνία απέναντι στην ναζιστική βία».

Ο κ. Καμίνης, επεσήμανε δε, οτι οι δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο

δεν μπορούν για οποιονδήποτε τρόπο να παραγράψουν τη σωρεία εγκληματικών δράσεων μελών και στελεχών της ΧΑ, που έχουν πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αναγνώρισε στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος την παράνομη μετανάστευση, την οξεία οικονομική κρίση και την αύξηση της παραβατικότητας τα γενεσιουργά αίτια ανόδου της ΧΑ και αναφερόμενος στον τομέα ευθύνης του τόνισε οτι στο Δήμο “προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να ανακουφίσουμε τον κόσμο, χωρίς καμία φυλετική, ιδεολογική και θρησκευτική διάκριση”.

“ Δεν πρέπει να αφήσουμε στους φασίστες να επιβάλλουν την πολιτική ατζέντα” διεμήνυσε ο κ. Καμίνης, ενώ έκανε ειδική μνεία στην φορτισμένη συμβολικά όπως είπε πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, τονίζοντας χαρακτηριστικά “ πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους στην ησυχία τους” , δικαιολογώντας την απόφαση του να μην παραχωρήσει την πλατεία για εκδηλώσεις μνήμης στη δολοφονία Φύσσα.

“ Πρόκειται για ξεκάθαρη τρομοκρατική επίθεση και οχι προβοκάτσια” τόνισε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος από το ίδιο βήμα, αναφερόμενος στη διπλη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, καταλογίζοντας ευθύνη στη Χρυσή Αυγή, καθώς όπως είπε η “βια γεννά βια”.

Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα ψήφισης νέου αντιρατσιστικού νόμου καθώς όπως είπε διευρύνει το αξιόποινο αλλά επειδή έχει και παραδειγματικό χαρακτήρα.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, επεσήμανε πως “καταδικάζουμε τη βία από όπου και εάν προέρχεται χωρίς αστερίσκους, δεν υπάρχει καλή και κακή βια, πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το ανάστημα του πολίτικου συστήματος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αναγκαία η εξάρθρωση της Χρύσης Αύγης και των πλοκαμιών της.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως πρεπει να ενοχοποιήσουμε στο συλλογικό υποσυνείδητο των ελληνων πολιτών τις νεοναζιστικές θεωρίες και η πολιτεία να διαπλάθει δημοκρατικές συνειδήσεις.

Από τη ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας Σπύρος Λυκούδης, τόνισε ότι πρέπει να διαμορφωθεί αρραγές μέτωπο κατα της ναζιστικής βίας και να προστατεύσουμε δημοκρατία και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Λίνα Κροκίδη, υποστήριξε ότι λέμε όχι στη θεωρία των δυο άκρων, ούτε στα περί εξτρεμισμοί, που προωθεί η ΕΕ, ενώ κατελογισε διαχρονικές ευθύνες στην πολίτικη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την άνοδο της χρυσης Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα