Λύσεις για την τόνωση των επενδύσεων

Την πεποίθησή του πως η Γερμανία δεν πρέπει να αυξήσει την εγχώρια κατανάλωση ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Γερμανός υπουργός, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στη Γρανάδα με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίντος, τόνισε πως δεν μοιράζεται την άποψη ότι εάν η Γερμανία πιέσει για μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτό θα βοηθούσε στη διόρθωση των προβλημάτων

άλλων χωρών της Ευρώπης.

Ο Σόιμπλε επανέλαβε επίσης τη διαφωνία του σε μία πιο προληπτική στάση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. «Η άποψή μας, την οποία μοιράζονται οι περισσότεροι οικονομολόγοι, είναι ότι πρέπει να μελετήσουμε τις αιτίες των τρεχόντων δυσκολιών, και το συμπέρασμα είναι ότι, τουλάχιστον, οι χρηματοοικονομικές πολιτικές δεν πρέπει να δημιουργούν προβλήματα.»

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε πως η Ε.Ε. έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση των θεμελιωδών προβλημάτων σε οικονομίες κλειδιά ενώ πρόσθεσε πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αρκετές χώρες έχουν μειώσει στο μισό τα ελλείμματά τους τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται, ότι στη συνάντησή τους οι δυο υπουργοί συμφώνησαν για τη δημιουργία διμερούς προγράμματος χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων με τον Γερμανό υπουργό να δηλώνει ότι ελπίζει για τη συμμετοχή και άλλων χωρών.

Πηγή: Capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα