Η καλύτερη δυνατή πρόταση για τους πολίτες

«Η κυβέρνηση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες θα έχει την καλύτερη δυνατή πρόταση για τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης μετά τις πολύωρες συσκέψεις για το φορολογικό νομοσχέδιο. Αύριο συνεδριάζει για το θέμα η διακομματική επιτροπή, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων για την επιβολή συντελεστή 45% στα εισοδήματα άνω των 26 χιλιάδων ευρώ, που τελικά αποσύρθηκε.

Στις 8.30 το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις προτάσεις που κατέθεσε στην τρικομματική επιτροπή
κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να σταματήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια την ώρα που η κοινωνία είναι σε απόγνωση και οι νέες αδυσώπητες φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγούν στη φτωχοποίηση μικρών και μεσαίων νοικοκυριών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο ως «μια δοκιμασία και για την κυβέρνηση». Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να κάνουμε λάθη που θα μας φέρουν αντιμέτωπους με το σύνολο της κοινωνίας».

Υπέρ της κατάρτισης ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Κουβέλης  υπογράμμισε ότι το νέο νομοσχέδιο πρέπει να υπακούει στην αρχή περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα. Παράλληλα, ανέφερε ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου με την καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μια απαραίτητη και ώριμη επιλογή. Επισήμανε ακόμη ότι η εξυγίανση στο πολιτικό σύστημα, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου, αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή. 
Keywords
Τυχαία Θέματα
Η καλύτερη δυνατή πρόταση για τους πολίτες,