Η Ηλέκτρα στο Badminton

Στα πλαίσια του κύκλου «Αρχαίου Δράματος» του θέατρου Badminton, παρουσιάζεται η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το έργο παρουσιάζεται στα ελληνικά με συνοδεία υπέρτιτλων σε ξένες γλώσσες, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατρόφιλους ανα τον κόσμο να την παρακολουθήσουν.

Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστεί

ο Γιάννης Βόγλης ο οποίος μίλησε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και την εκπομπή «Αθήνα Μ ακούς;» σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Η αλήθεια είναι ότι ο κινηματογράφος τότε,-όπως τώρα η τηλεόραση- βοηθάει τους νέους να γίνουν γνωστοί στο ευρύ κοινό. Έτσι βοήθησε κ εμένα. Το θέμα είναι πως αξιοποιείς την ευκαιρία που σου δίνεται, πόσο την σέβεσαι, και πόσο εκτιμάς το κοινό σου και να μην μείνεις στη σκέψη ότι εγώ έγινα φτασμένος. Κανείς δε φτάνει ποτέ, πάντα αναζητάει πάντα ψάχνει, πάντα πορεύεται ερευνώντας τα πράγματα.

Ομολογώ ότι όταν γύριζα αυτές τις ταινίες δε φανταζόμουν ότι θα έφτανε σήμερα, ότι με ξέρουν παιδιά μικρά οτι θα με αναγνωρίζουν αυτές οι γενιές δε το είχα φανταστεί. Δεν το περίμενα. Εγώ το λέω συχνά έκανα την καριέρα μου με περισσότερα "΄οχι" και λιγότερα "ναι", τι θέλω να πω μ αυτό. Ότι υπήρχε το δέλεαρ , τα λεφτά το θέμα είναι οτι εγώ αρνήθηκα πάρα πολλές όταν διάβαζα το σενάριο, έφευγα απορρίπτοντας την επιταγή και τα λεφτά και δεν ήξερα αν θα μου φτάσει η βενζίνη να γυρίσω σπίτι μου. Θέλει πολύ προσοχή να μπορέσεις να κρατήσεις την ισορροπία, τις επιλογές σου και την ποιότητα.

Με τον Σπύρο Ευαγγελάτο που σκηνοθετεί την Ηλέκτρα έχουμε τελειώσει την ίδια χρονιά, επικοινωνούμε με έναν εκπληκτικό τρόπο σαν να διαβάζει ο ένας τη σκέψη του άλλου. Το σημαντικό είναι οτι γίνεται μια παράσταση σύγχρονη , αλλα ταυτόχρονα με σεβασμό στο κείμενο. Εγώ στην Ηλέκτρα παίζω τον παιδαγωγό. Ο παιδαγωγός στην Ηλέκτρα του Εΰριπίδη είναι εκείνος που κάνει την αναγνώριση του Ορέστη και αφού γίνει αυτό τους παροτρύνει να πάρουν εκδίκηση.

Στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας η Ρένη Πιττακή η οποία μίλησε στον Αθήνα 984 και στην εκπομπή του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη «Αθήνα Μ'ακους;».

Το αρχαίο δράμα το έμαθα από τον Κουν, δεν εχω δουλέψει αρχαίο δράμα με άλλον σκηνοθέτη , είναι ή πρώτη φορά που δουλεύω εκτός από το Θέατρο Τέχνης, τώρα με τον Σπύρο Ευαγγελάτο. Τραγωδία για εμένα, είναι η ανθρώπινη κραυγή μες το σύμπαν. Για έμενα η Κλυταιμνήστρα, ήταν το δόλωμα να παίξω σ αυτή τη παράσταση, με τράβηξε για πάντα ερμήνευα την Ηλέκτρα πλην της Ευριπίδειας και ήταν η επιθυμία και ξεκινάω από την πιο ανθρώπινη την πιο τρωτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα