Η Γαλλία διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να αποδείξει ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που αναμένουν από αυτήν οι Ευρωπαίοι εταίροι της προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται.

"Οι Έλληνες πρέπει να αποδείξουν ότι κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονται από αυτούς και η Ευρώπη πρέπει να θέσει στη διάθεση των Ελλήνων τα οικονομικά μέσα για να τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους", είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά

την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

"Δεν με δυσαρεστεί το ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για τους φτωχούς, αυτό που ζητείται από την Ελλάδα είναι να απαιτήσει από τους πλουσιότερους να πληρώσουν φόρους", πρόσθεσε ο Ολάντ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συμμετάσχει στη συνάντηση που θα έχει απόψε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο και πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ. "Αυτό που θα υπενθυμίσουμε στη σύνοδο αυτή, και στους μεν και στους δε, είναι ο σεβασμός στις δεσμεύσεις" υπογράμμισε ο Ολάντ. "Θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή τη συμφωνία" που επιτεύχθηκε στο Γιούρογκρουπ της 20ής Φεβρουαρίου, συνέχισε.

Γαλλία διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη" και ότι "θα θεωρείται εταίρος" όμως "ταυτοχρόνως, υπάρχουν δεσμεύσεις που ισχύουν για όλες τις χώρες γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι η χρηματοδότηση της Ευρώπης και επίσης οι εθνικές χρηματοδοτήσεις", κατέληξε ο πρόεδρος Ολάντ.

Πριν από την έναρξη της συνόδου ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε αρχικά με την καγκελάριο Μέρκελ και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες είχαν από κοινού συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα