Αναδιοργάνωση εκ του μηδενός

«Η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν ξεκινούσε εκ του μηδενός», δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, κατά τη συζήτηση της πρότασης εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καψής εξέφρασε φόβους ότι υπάρχει ομάδα συνδικαλιστών, ενδεχομένως και πολιτικών στελεχών μέσα στην ΕΡΤ,

που έχει αποφασίσει να μείνει εκεί μέχρι το τέλος και αυτό δεν θα γίνει». Παράλληλα, ενημέρωσε ότι «μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα γίνει η προκήρυξη των πρώτων 500 θέσεων, σε υλοποίηση της συμφωνίας για 2.000 θέσεις εργασίας».

Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται κατά της νομιμότητας, της σταθερότητας και της δημοκρατίας. Υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί την πόλωση και το φανατισμό και με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για εμφυλιοπολεμικές κραυγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας ο οποίος τόνισε ότι πίσω από κάθε κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει συνεχής και διαρκή απειλή κατά πάντων. Το πολίτευμα της χώρας είναι δημοκρατία, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας «και όχι χούντα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο υπουργός κατηγόρησε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τροφοδοτεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, εφόσον, όπως είπε, απονομιμοποιεί κάθε κυβερνητική απόφαση και δραστηριότητα.

«Πράξη ευθύνης προς τη δημοκρατία, τη κοινωνία και την ιστορία» χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα