«Η επιστροφή των Πιστολέρος»

Τι κι αν έβρεχε; Tι κι αν ήταν προτελευταία νύχτα για αποκριάτικο ξεφάντωμα; Το πραγματικά πιστό αθηναϊκό κοινό των Dub Pistols, την περασμένη Κυριακή, γέμισε το Fuzz. Το συγκρότημα που ακούραστα μεταφέρει τις συναυλίες-πάρτυ του σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, πέρασε από τα Ιωάννινα και έφτασε στην
Αθήνα την Κυριακή!

Όπως είχαν υποσχεθεί, ήρθαν όχι για μια απλή συναυλία αλλά για να στήσουν ένα πάρτυ και φυσικά να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους μεταφέροντας ενέργεια και δυνατoύς dub, hip hop, ska, punk, drum & bass και reggae ήχους.

Οι Ρόδες united άνοιξαν τη συναυλία με χαμηλό φωτισμό και μας προετοίμασαν γι' αυτό που θα επακολουθούσε.. πολλές επιτυχίες, καινούργια κομμάτια, χορό και μια συναυλία που δεν είχε χαλαρές στιγμές..ένα πάρτυ που όλο δυνάμωνε!

Οι Dub Pistols, σε αυτή τους την εμφάνιση έφεραν μαζί τους και κομμάτια από το άλμπουμ "The return of the Pistoleros", που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Απριλίου, όπως το "Ride with it" και το "Real Gangster".

Το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς όμως είχε επιτυχίες του σχήματος που το κοινό όπως φάνηκε ήθελε να ακούσει και να χορέψει, όπως:

-Bad Card, Rub a dub, Alive, Mucky Weekend, Gunshot (από το άλμπουμ Worshipping The Dollar, 2012)

-Running From The Thoughts, Peaches, Gangsters (από το άλμπουμ Speakers And Tweeters 2007)

-Cyclone (από το άλμπουμ Point Blank, 1998)

-Problem is (από το άλμπουμ Six Million Ways To Live, 2000)

-Revitalise, Keep the fire burning (από το άλμπουμ Rum and Coke 2009)

Ευχάριστη έκπληξη η σύμπραξη των Dub Pistoleros με τις Ρόδες στο κομμάτι West London's Burning!

Μέχρι την επόμενη εμφάνισή τους στην Ελλάδα, κρατάμε το στίχο από το κομμάτι "Alive":

'Cause you are alive, and you will survive

So, get ready to ride, dance!'

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο ιδρυτής των Dub Pistols, Μπάρυ Άσγουορθ στον Αθήνα 9.84 και τη Νάνσυ Αγγελοπούλου, μία εβδομάδα πριν τη συναυλία:

-Ο νέος δίσκος των Dub Pistols είναι έτοιμος και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Θέλεις να μας μιλήσεις για τα κομμάτια του νέου άλμπουμ...

- Η επιστροφή των Πιστολέρος, είναι ο τίτλος του άλμπουμ. Πρόκειται για ένα συνδυασμό κομματιών που παίζουμε ζωντανά ή τα δοκιμάζουμε πρώτα σε ζωντανή εκτέλεση για να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου, κι αν είναι καλή στη συνέχεια δουλεύουμε πάνω σ' αυτά και τα συμπεριλαμβάνουμε στο άλμπουμ. Είναι άλμπουμ χαρακτηριστικό των Dub Pistols. Είναι λίγο πιο κοντά στη μουσική που παίζεται στα clubs, πιο ηλεκτρονικός ήχος κατά κάποιο τρόπο. Βέβαια, έχει και έντονη επιρροή από τη reggae. Όπως είπα, ένα μεγάλο μέρος του δίσκου το έχουμε παίξει ζωντανά και πραγματικά αρέσει στον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που μας πήρε περίπου δύο χρόνια. Πέρυσι, νομίζω, αρχίσαμε την περιοδεία τον Ιανουάριο και σταματήσαμε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Όπως γνωρίζετε, με την τεχνολογία σήμερα, μπορούμε να δημιουργούμε ενώ είμαστε σε περιοδεία και να καταγράφουμε τις ιδέες μας έτσι ώστε όταν φτάνουμε στο στούντιο κι έχουμε δύο μέρες κενό, τότε μπαίνουμε και ηχογραφούμε. Δουλεύουμε εφτά ημέρες την εβδομάδα, 2 χρόνια σχεδόν. Τώρα έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο δίσκος και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.

-Χωρίς να έχω κάποιο κομμάτι ή κάποιο άλμπουμ στο μυαλό μου, υπάρχει κάποιο μέρος της δουλειάς σου που να θεωρείς λιγότερο καλό;

-Έχω κάνει τόσους αποτυχημένους δίσκους όσους και πετυχημένους, περίπου. Γι' αυτό το άλμπουμ, ηχογραφήσαμε πάνω από 25 κομμάτια και 11 από αυτά συμπεριλαμβάνονται στο δίσκο. Οπότε ναι συχνά συμβαίνει, αν πετύχει πέτυχε κι αν όχι τότε αρχίζεις ξανά. Η μουσική είναι όπως καθετί καλλιτεχνικό, είναι ανοιχτή, σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι. Μπορώ να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, αν αισθανθώ ότι κάτι μου αρέσει, ότι το απολαμβάνω, τότε προχωράω.

-Πριν λίγους μήνες κερδίσατε το βραβείο Best live Act στα Bass Music Awards, πως αισθάνεστε μετά από σχεδόν 20 χρόνια πορείας;

-Είναι το 3ο βραβείο σε τέσσερα χρόνια. Νομίζω ότι η στιγμή που θα τα παρατούσαμε ήταν πιθανώς πριν πέντε χρόνια, τη στιγμή που σταματήσαμε να το απολαμβάνουμε και οι συναυλίες μας έγιναν κακές. Όπως μου είπε ένας φίλος μου "αν δε το απολαμβάνεις Barry, σταμάτα". Τότε συνειδητοποίησα πόσο τυχερός ήμουν με αυτό που έκανα και άλλαξα αντιμετώπιση αλλά και τον τρόπο που ερμήνευα και όλα άρχισαν να έχουν νόημα ξανά. Τώρα, μετά από 20 χρόνια, πιστεύω είναι θέμα τύχης που συνεχίζω.

-Προετοίμασε μας λίγο για τη συναυλία στην Αθήνα..

-Θα δείτε τους Dub Pistols που ξέρετε. Τα τραγούδια θα έχουν περισσότερη ενέργεια, ατμόσφαιρα πάρτυ αλλά και πιο σκοτεινά grooves. Οι Dub Pistols με μια παραμόρφωση. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στην Ελλάδα και την Αθήνα νομίζω, είναι η ενέργεια που μας επιστρέφει το πλήθος. Οι συναυλίες μας με αυτό έχουν να κάνουν και το κοινό στην Αθήνα έχει τρομερή ενέργεια, η ατμόσφαιρα είναι πάντα φορτισμένη. Ανυπομονούμε γι' αυτό και για το φαγητό βέβαια. Ανυπομονούμε να έρθουμε και να γλεντήσουμε με όλους ξανά. Απλά σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι!!
Keywords
Τυχαία Θέματα