Η Ελλάδα στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup

Εν μέσω διεθνών ανησυχιών για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 4μμ στο Λουξεμβούργο το Eurogroup, με το θέμα της Ελλάδας να είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη των εργασιών, χωρίς ωστόσο - με βάση τα τελευταία δεδομένα - να αναμένεται η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, αφού η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων

δεν έχει προς το παρόν κλείσει. «Δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος» για την αποπληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν επιθυμεί η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα να μετατραπεί σε μια επανάληψη της μάχης του Βατερλό κατά τη 200ή επέτειο της ιστορικής ήττας της Γαλλίας.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημερομηνία και δεν έχω καμία όρεξη να επιστρέψουμε στην εποχή του Βατερλό, όταν οι Ευρωπαίοι παρατάχθηκαν απέναντι σε ένα μόνο κράτος», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Το θέμα της Ελλάδος συζήτησαν, και αντάλλαξαν απόψεις επί του ζητήματος της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους θεσμούς ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσαν χθες αρμόδιοι παράγοντες της Επιτροπής που δεν θέλησαν να προβούν σε αλλά σχόλια.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα