Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων, τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία από το Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Ομπάμα αναγνώρισε τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες, συμπλήρωσε ωστόσο πως η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στην κατάσταση της Ευρωζώνης σημείωσε πως οι υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι ηγέτες της, όπως η ενίσχυση των τραπεζών ώστε να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα.

Ο Ομπάμα σημείωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ χαρακτήρισε έξυπνες τις δομικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες κάνουν Ισπανία και Ιταλία.
 
Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, έχουν ξεκινήσει να συζητούν αναπτυξιακά μέτρα παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας.

Ο Ομπάμα αναγνώρισε επίσης πως οι λύσεις είναι δύσκολες τονίζοντας ωστόσο πως όσο το συντομότερο δράσει η Ευρωζώνη τόσο χαμηλότερο θα είναι και το κόστος.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της χώρας του, ο  Ομπάμα κάλεσε το Κογκρέσο να υιοθετήσει τις προτάσεις του για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ενώ επιτέθηκε στους ρεπουμπλικάνους λέγοντας πως οι προτάσεις τους θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.
 
Πηγή:www.capital.gr
 
Keywords
Τυχαία Θέματα