«Η Ελλάδα είναι απόλυτα ικανή να πετύχει»

«Δουλεύουμε στενά με την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα χρειάζεται χρόνος για να φέρουν αποτέλεσμα», εκτίμησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο μετά τη συνάντηση του στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στο επίκεντρο
της οποίας βρέθηκε η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η επιτροπή βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για βοήθεια στις ελληνικές αρχές, ενώ όπως τόνισε ο κ. Μπαρόζο «προτεραιότητα αποτελεί να περάσει η βοήθεια στην πραγματική οικονομία και στο τέλος του Μαρτίου θα γίνει αποτίμηση της προσπάθειας». «Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα ικανή να πετύχει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», κατέληξε ο κ. Μπαρόζο.

Στην απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

«Το νέο οικονομικό πρόγραμμα είναι ευρύ και κατάλληλο και περιλαμβάνει ευρεία γκάμα μεταρρυθμίσεων τόνισε ο πρωθυπουργός, οι οποίες θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να προωθήσουμε δράσεις που θα έχουν άμεση θετική επίπτωση στην απασχόληση και την επιχειρηματική δραστηριότητα», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει εφαρμογή των συμπληρωματικών δράσεων οι οποίες τέθηκαν στη συζήτηση με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα