Η Ελλάδα έχει εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης

Για ένα εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά, μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος από αύριο πραγματοποιεί επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA,
ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης (plan B) και θα απευθυνθεί σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα, προκειμένου να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους δεν οδηγήσουν πουθενά. Πάντως, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τελικά οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος και δεν θα χρειαστεί αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης.

Επίσης, διαφώνησε με την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, αναφορικά με το «60 έως 70%» του μνημονίου, καθώς και με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Αναφερόμενος στη σχέση του με τη Ρωσία, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι είναι «πολύ καλή» και πρόσθεσε: «Συζητάμε με τους Ρώσους για το plan B. Σκέφτονται να άρουν το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα και να ξαναρχίσουν τις εισαγωγές». Επίσης, σημείωσε: «Μας ενδιαφέρει η συνεργασία για τον αγωγό».

Ο κ. Καμμένος επέμεινε στις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας: «Δεν κάνουμε πίσω. Αυτή είναι και η συμφωνία που κάναμε με τον κ. Τσίπρα. Δεν υπογράψαμε χαρτιά, δώσαμε λόγο τιμής».

Απαντώντας σε διάφορες αιτιάσεις εναντίον του, είπε: «Δεν είμαι ούτε ομοβοφικός, ούτε ρατσιστής, ούτε αντισημίτης».

Αναφορικά με την «υπόθεση απόπειρας χρηματισμού» του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, υπογράμμισε: «Εξέλιξη με Χαϊκάλη δεν είχαμε, αλλά ο κ. Ντογιάκος θα προσπαθήσει να βάλει αυτή την υπόθεση στον κάδο των αχρήστων». «Πρέπει να δούμε ποιοι έκαναν αυτά τα παιχνίδια» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «θα υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα