«Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται»

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι "η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά και δεν απειλείται", απευθυνόμενος, όπως είπε, "στους φίλους και συμμάχους μας", μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, "επιδιώκουμε συνεργασία, συνεννόηση, θέλουμε η

πατρίδα μας να συνεχίσει να παίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και η γειτονιά μας να είναι μια όαση ηρεμίας, ασφάλειας, συνεργασίας και συνεννόησης".

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έκανε λόγο για "καλό κλίμα", "υψηλό φρόνημα" και την "γνωστή ελληνική ψυχή", που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις δυσκολίες, ενώ, αναφερόμενος στην γενικότερη κατάσταση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι "αν καταφέρουμε και βάλουμε μερικά πράγματα στον ίσιο δρόμο, μέσα στο πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να μας διακρίνει όλους αυτόν τον καιρό, θα αποφύγουμε τα δύσκολα και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ασφάλεια, με σιγουριά και με την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας διασφαλισμένη".

Αμέσως μετά την κατ΄ιδίαν συνάντησή τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, για το καθιερωμένο γεύμα της φασολάδας με τους Φουστανελάδες.

Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό της Φρουράς για την ευσυνειδησία και την αφοσίωση που δείχνουν στην επιτέλεση του καθήκοντος.

"Την δείξατε και σε δύσκολες μέρες, όπως ήταν κατά την διάρκεια θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί στον Άγνωστο Στρατιώτη", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και χαρακτήρισε τους Ευζώνους "ενσάρκωση των ωραιότερων και ενδοξότερων σελίδων της ελληνικής ιστορίας, ενσάρκωση των ηρωικών σελίδων των Βαλκανικών Πολέμων, του Ευζωνικού Συντάγματος του "μαύρου καβαλάρη" Νικολάου Πλαστήρα των ηρωικών αγώνων του 1940".

Ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς αντισυνταγματάρχης Πέτρος Μηλιόπουλος δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια παραδοσιακή ορειχάλκινη παλάσκα, μαζί με τη δερμάτινη ζώνη που φορούσαν οι καπεταναίοι στην Παλιγγενεσία, στοιχείο και ένδειξη ηγεσίας. Η παλάσκα φέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, προστάτη Αγίου της Προεδρικής Φρουράς και του Στρατού, την ώρα που κατατροπώνει τον δράκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα