«Η Ελλάδα να παραδώσει τον έλεγχο»

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις τόσο για το PSI όσο και με την τρόικα συνεχίζονται, θέμα επιτροπείας της Ελλάδας θέτει ανοιχτά ο Γερμανός υπουργός οικονομίας. «Η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο του προϋπολογισμού της σε εξωτερικούς θεσμούς εάν η ίδια δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνοδεύουν το πακέτο διάσωσής της», δηλώνει
σε συνέντευξή του στην Bild ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μετά την συνέντευξή του αυτή o Ρέσλερ αποτελεί το πρώτο μέλος της γερμανικής κυβέρνησης που υποστηρίζει ανοιχτά την πρόταση του Βερολίνου για αυξημένη εποπτεία στην εφαρμογή του προϋπολογισμού της Ελλάδας.

«Χρειαζόμαστε ισχυρότερη ηγεσία και έλεγχο όταν μιλάμε για εφαρμογή μιας σειράς μεταρρυθμίσεων» φέρεται να δήλωσε στη Bild ο Γερμανός υπουργός για να προσθέσει πως «Εάν οι Έλληνες δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους σε αυτό, τότε θα πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη ηγεσία και έλεγχος από το εξωτερικό, μέσω της Ε.Ε. για παράδειγμα».
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα