Η ΕΚΤ δεν έλαβε απόφαση για τα ομόλογα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν κατέληξε σήμερα σε απόφαση γιατη μετακύλιση του χρόνου λήξης των ελληνικών ομολόγων που έχουν εθνικέςκεντρικές τράπεζες στο χαρτοφυλάκιό τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι.

«Δεν είχαμε μία ενδελεχή συζήτηση για το θέμα. Συζητήσαμεβέβαια για αυτό», αλλά «δεν έχουμε ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πουπαραχώρησε. Απαντώντας

σε ερώτηση για το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικώνομολόγων και αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον ιδιωτικό τομέα, ο Ντράγκι τόνισε ότι ο δημόσιος τομέας είναι που εισφέρει τα κεφάλαια για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Όσον αφορά την Ελλάδα, εσείς λέτε ότι παρά πολλά ζητούνται από τον ιδιωτικό τομέα, αλλάη εντύπωσή μου είναι ότι ισχύει το αντίθετο-πολλά έχουν ζητηθεί από το δημόσιο τομέα. Όλο αυτό το πρόγραμμα χρηματοδοτείται. . . από τον δημόσιο τομέα, με χρήματα του δημόσιου τομέα», δήλωσε ο Ντράγκι και πρόσθεσε: «Συνεπώς, το πρόγραμμα επαναγοράς είναι μέρος αυτού (σ.σ.: τουελληνικού προγράμματος) και είναι πολύ νωρίς να πούμε πως πηγαίνει, αλλά. . . θα έλεγα ότι είναι κυρίως ο δημόσιος τομέας που συμμετέχει σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια. Επίσης, αυτό που είναι το πιο σημαντικό σχετικά με την τελευταία συμφωνία (σ.σ.: του Eurogroup για την Ελλάδα) είναι η μεσοπρόθεσμη δέσμευση για τη χορήγηση νέων κεφαλαίων, εφόσον η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για κάποιο λόγο χρειάζεται χρηματοδότηση, όχι λόγω της έλλειψης συμμόρφωσης της με το πρόγραμμα.Αυτό είναι πολύ σημαντικό και γίνεται ουσιαστικά για πρώτη φορά».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα