Η δόση μπορεί να δοθεί τμηματικά στην Ελλάδα

Στο ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί στην Ελλάδα σε υποδόσεις αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Θα ακούσουμε την τρόικα για τη συμφωνία που σημειώθηκε σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα

και επί της βάσης αυτής θα εξετάσουμε πότεκαι πως θα εκταμιευθεί η δόση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup. Ο Γ. Ντάισελμπλούμ τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί η δόση τμηματικά σε υποδόσεις, αν αυτό είναι «αναγκαίο και μπορεί να βοηθήσει»,κάτι το οποίο θα αποφασιστεί με βάση την εισήγηση της τρόικας.

Στην Πορτογαλία και την Ελλάδα είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα προκειμένου οι χώρες αυτές να παραμείνουν στη σωστή τροχιά και για να εργαστούν στην εφαρμογή του προγράμματος, κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

H απόφαση για τον τρόπο καταβολής της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί σήμερα από τους υπουργούς οικονομικών του ευρώ μετά τη συμφωνία που υπάρχει σε τεχνικό επίπεδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εκταμίευση της τμηματικά σε υποδόσεις.

Σύμφωνα με τον Σ. Ο' Κόνορ, υπάρχει ήδη ανάλογο προηγούμενο καθώς στις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις οι δόσεις καταβλήθηκαν σε υποδόσεις και είναι «ένας καλός τρόπος που μπορούμε να ακολουθήσουμε».

Την πεποίθηση ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα προχωρήσουν σήμερα με το ζήτημα της Ελλάδας εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Υπέρ μιας απόφασης εκταμίευσης της επόμενης δόσης, και μάλιστα όχι τμηματικά, του δανείου στην Ελλάδα, τάχθηκε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, πριν την έναρξη των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, ζητώντας να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα