«Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Βουλής για τη συζήτηση 9 νομοσχεδίων, που αποτελούν προαπαιτούμενα για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φαίνεται να κλειδώνει «κούρεμα», 7% - 8% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Για «οδυνηρές αλλά αναγκαίες αποφάσεις» που θα κληθεί να λάβει η κυπριακή Βουλή για
τη σωτηρία της χώρας, έκανε λόγο, μέσω twitter, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. «Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές»,τονίζει, «όμως η χώρα πρέπει να σωθεί».

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια βάση συμφωνίας στο πλαίσιο των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup εξέφρασε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Η Κύπρος θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία την Τρίτη, σε περίπτωση που η Βουλή δεν εγκρίνει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου της χώρας», προειδοποίησε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Μεγαλονήσου, Πανίκος Δημητριάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής.

Εν τω μεταξύ, διέψευσε ο Δημήτρης Χριστόφιας την ύπαρξη εγγράφου που αποδίδεται στον Γερμανό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τον οποίο το θέμα του «κουρέματος» των κυπριακών καταθέσεων είχε συζητηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg,οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πιέζουν την Κύπρο να αποδεχτεί κούρεμα έως 40% στις καταθέσεις των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.
Keywords
Τυχαία Θέματα