Η Αθ. Δρέττα στον ΑΘΗΝΑ984


Η πρώην Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης στο υπουργείο Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, μίλησε στις 20/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για τις περικοπές στο δημόσιο,

μεταξύ άλλων, είπε:

«Αν ένας υπουργός βγαίνει και λέει ότι "πρέπει να κόψω 2 δισ. ευρώ από το υπουργείο μου, αλλά  κόβω  μόνον 100 εκατομ. ευρώ", τότε -εγώ λέω- ότι τα υπόλοιπα 1.900.000 εκατομ. ευρώ θα κοπούν από τις συντάξεις.
Δεν υπάρχει μαγικός κωδικός στον προϋπολογισμό στον οποίο να βρίσκονται τόσα πολλά χρήματα... Δεν μπορεί ένας υπουργός να κάνει περικοπές ύψους μόνον 100

εκατομ. ευρώ, επειδή δεν θέλουμε τελικά να εξορθολογιστεί το δημόσιο. Επίσης δεν μπορούν άλλοι υπουργοί ενώ παραδέχονται ότι έχει γίνει υπέρβαση στον τομέα π.χ. της φαρμακευτικής δαπάνης, να λένε "τι να κάνουμε, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος". Θέλει πίστη, θέλει όλοι να πιστέψουμε ότι η φαρμακευτική δαπάνη, για παράδειγμα, ήταν αδίκως τόσο φουσκωμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα πρέπει να εξορθολογιστεί».

Δημοσιογράφος: Εννοείτε σπατάλες δηλαδή;

Α. Δρέττα: «Μιλώ για διαφθορά. Μιλώ για χρήματα τα οποία πήγαιναν σε τσέπες πολιτικών, υπαλλήλων και τώρα πληρώνουν το κόστος τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν δεν πιστέψουμε ότι πρέπει να γίνουν περικοπές σε τομείς όπου έχουν γίνει σπατάλες, τότε θα οδηγηθούμε σε περικοπές συντάξεων».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα