Η ...άγνωστη Σκύρος

Ένα νησί με ιστορία αιώνων και σημαντική παρουσία στην ιστορία της Ελλάδας, ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας η Σκύρος μέσα στο γαλάζιο του Αιγαίου, με πλούσια βλάστηση, αλλά και απίστευτες εναλλαγές αποτελεί ιδανικό προορισμό για μικρές αποδράσεις ή πολυήμερες διακοπές
Στη Σκύρο έζησαν ο Αχιλλέας, ο Λυκομήδης, ο Νεοπτόλεμος και εδώ πέθανε ο Θησέας.

Στις Βόρειες Σποράδες μπορεί κάποιος να την επισκεφθεί είτε ακτοπλοϊκώς από την Κύμη, είτε αεροπορικώς από Αθήνα.

Το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί λίγο περισσότερο από 1,30 ώρα και θα στοιχίσει για εισιτήρια μετ' επιστροφής 120 ευρώ για το ζευγάρι που θα πάρει και το αυτοκίνητό του ή 93 ευρώ αν προτιμήσει μηχανή.

Η Σκύρος έχει πανέμορφους οικισμούς, μαγευτικά τοπία και μοναδικές παραλίες, αλλά οι ομορφιές της δεν έχουν διαφημιστεί με αποτέλεσμα να μην τις γνωρίζουν πολλοί όπως μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκύρου κ. Αντώνης Παρασκευάς.

Παρά τις δυσκολίες όμως και τα προβλήματα που προκαλούν τόσο η έλλειψη προβολής, όσο και η οικονομική ύφεση τα μηνύματα από την τουριστική κίνηση είναι μάλλον αισιόδοξα, αφού μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου οι κρατήσεις παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Όπως μάλιστα μας αναφέρει ο ίδιος όλα δείχνουν ότι αν δεν υπάρξει θετικό πρόσημο στον απολογισμό της τουριστικής περιόδου,μ τουλάχιστον θα έχουν περιοριστεί οι ζημιές.
Επισκεπτόμενοι τη Σκύρο μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στην παραλία, που ενώνει τα Μαγαζιά με το Μώλο, από τις ωραιότερες της Ελλάδας και στην Ατσίτσα, όπου τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Αν σας αρέσει η περιπέτεια μπορείτε να κάνετε ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία και wind surfing ή να διατρέξετε το νησί σε off-road διαδρομή με μηχανή ή 4x4 οχήματα.

Επισκεφθείτε τον τάφο του φιλέλληνα Βρετανού ποιητή, Ρούπερτ Μπρουκ, στη θέση τρεις Μπούκες, τον προϊστορικό οικισμό στη θέση Παλαμάρι, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία του νησιού.

Τα τοπία, οι παραλίες, αλλά και οι γευστικοί πειρασμοί της Σκύρου θα σας κερδίσουν και όπως πολλοί πιστοί παραθεριστές θα θέλετε να επανέλθετε....

Διαγωνισμός για τους ακροατές του Αθήνα 984

O διαγωνισμός, στο πλαίσιο του ένθετου «Διακοπές 2012..Θα πάμε!!», αυτή την εβδομάδα σας «πάει διακοπές» στην Άνδρο, τη Νάξο και τη Σκύρο.

Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν διαμονή για 2 άτομα για ένα Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ( 2 διανυκτερεύσεις) στο ξενοδοχείο Πηγή Σάριζα. www.pighisarizahotel.gr

Ένας τυχερός θα κερδίσει διαμονή για 2 άτομα για ένα Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ στην Άνδρο (2 διανυκτερεύσεις)

Πέντε τυχεροί θα κερδίσουν 3ημερα για 2 άτομα ( 3 διανυκτερεύσεις) σε 4 αστέρων ξενοδοχεία της Νάξου, προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού (η προσφορά ισχύει για Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) και

Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν ένα Σαββατοκύριακο ( 2 διανυχτερεύσεις ) στο ξενοδοχείο Περιγιάλι στα Μαγαζ

Keywords
Αναζητήσεις
σκυρος, μαγαζια παραλια σκυρος
Τυχαία Θέματα