Η Άγκυρα διαψεύδει την απέλαση Σύρων

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε πριν από λίγο ότι απέλασε δια της βίας εκατοντάδες Σύρους πρόσφυγες από έναν καταυλισμό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μετά τις χθεσινές συγκρούσεις με άνδρες της τουρκικής στρατιωτικής αστυνομίας. Όπως ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ, περίπου 50 ως 60 πρόσφυγες επέστρεψαν στη Συρία εθελοντικά.

«Ορισμένοι άνθρωποι επέστρεψαν από χθες βράδυ, οι αριθμοί είναι πιο κοντά στους 50 ή στους 60 και, ναι, ορισμένοι εξ αυτών μπορεί να είχαν αναμιχθεί στις προκλήσεις που έγιναν χθες αλλά επέστρεψαν με την δική τους ελεύθερη βούληση», είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής
διπλωματίας Λεβέντ Γκιουμρουκτσού.

Στο μεταξύ στη Γενεύη μια εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τα δημοσιεύματα περί μαζικών απελάσεων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία και πρόσθεσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές.

Τούρκος αξιωματούχος είπε νωρίτερα ότι εκατοντάδες πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν στη Συρία μετά τα χθεσινά επεισόδια λόγω της διαμαρτυρίας για τις συνθήκες σε έναν καταυλισμό στην Τουρκία.

«Η Αρμοστεία ανησυχεί πολύ για τα δημοσιεύματα σχετικά με ένα σοβαρό επεισόδιο και τις καταγγελίες για πιθανές απελάσεις από την Καταυλισμό Ακτσάκαλε τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα