Γρανίτα φράουλα από τη «μαμαδοπαρέα»

Στη «μαμαδοπαρέα» μπαίνουν σήμερα το Δια Χειρός και η Μαρία και σας δροσίζουν με μια γρανίτα φράουλας. Η συνταγή και στο mamadoparea.blogspot.com.

Μία δροσιστική συνταγή για γρανίτα φράουλας μοιράζετε μαζί μας σήμερα στο δια χειρός η μαμαδοπαρέα. Για να φτιάξουμε γρανίτα για 6 άτομα, χρειαζόμαστε : 750γρ. φράουλες (ή άλλο Καλοκαιρινό φρούτο), 140γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική, χυμό από 1 λεμόνι, 300ml καυτό νερό.

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις φράουλες. Βάλτε τις σε ένα

μπωλ μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνετε το νερό σε βραστήρα και περιχύστε το έτσι καυτό πάνω από τις φράουλες.

Αφήστε για λίγη ώρα μέχρι να μαραθούν λίγο οι φράουλες.

Βάλτε σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε έναν απαλό πουρέ και στη συνέχεια τον περνάτε από μια σήτα. Εάν προτιμάτε όμως τον αφήνετε όπως είναι με τους κόκκους της.

Κάντε χώρο στην κατάψυξη, τοποθετήστε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού κι αφήστε να κρυώσει για λίγη ώρα.
Ρίξτε στο σκεύος το μείγμα φράουλας και σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη. Αφήστε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει το μείγμα να παγώνει γύρω γύρω αλλά στο κέντρο να δείχνει ακόμα αρκετά υγρό.

Το βγάζετε και με ένα πιρούνι αρχίζετε να το "ξύνετε" ώστε να σπάει ο πάγος σε μικρότερα κρυσταλλάκια. Βάλτε το σκεύος ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα και για τουλάχιστον 3-4 φορές ακόμα, μέχρι το μείγμα να είναι απολύτως παγωμένο και να έχει την υφή του χιονιού.

Για μια πιο γρήγορη διαδικασία: Παγώστε το μείγμα σε παγοθήκες και στη συνέχεια χτυπήστε τα παγάκια φράουλας στο μπλέντερ μόλις πριν είστε έτοιμοι να σερβίρετε τη γρανίτα. Το μείγμα σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς πιο υγρό αλλά εξίσου νόστιμο.

Keywords
Αναζητήσεις
http://wwwmamadopareablogspotcom/
Τυχαία Θέματα